Product image

Lähetä ostolista täyttämällä sähköpostiosoitteesi

Moe+ Bakgrund (1)

GOLVABIA HAASTATTELEE:
Matilda Romin @moeofsweden

@MOEOFSWEDEN
tilin ylläpitäjä : MATILDA ROMIN, vaikuttaja ja tiedottaja
seuraajien lukumäärä : 55,8 tuhatta
Aihepiiri: SISUSTUS JA PERHE
sIJAINTI: VISBY, Gotlanti

Keskustelimme vaikuttaja Matilda Rominin, moeofsweden, kanssa. Puhuimme taloista, sisustamisesta ja siitä, miten matot luovat tunnelmaa tilaan.

Matilda ja Johan asuivat yhdessä Tukholmassa, kun ajatus kesämökistä Gotlannissa vahvistui. Paikka tuntui itsestään selvältä, sillä Johan on syntynyt ja kasvanut Visbyssä. Sinä aikana, kun Matilda ja Johan etsivät taloa, perhe kasvoi kolmesta nelihenkiseksi ja suunnitelmat muut tuivat kesämökistä vakituiseksi asuinpaikaksi.
Sen lisäksi, että Gotlanti on aivan uskomaton paikka, oli myös mukavaa, että sukulaiset ja perhe ovat lähellä. Rivitalo Sollentumassa saatiin myytyä keväällä 2020 ja sitten oikean talon etsintä alkoi toden teolla.

– Se ei ollut helppoa, sillä taloja oli rajal lisesti ja meillä oli listallamme aika monta "vaatimusta". Mutta sitten eräänä päivänä tou kokuussa, keskellä pandemiaa, juuri oikea talo tuli markkinoille. Riensimme puhelimeen ja tarjosimme myyjälle ennakkotarjouksen, jonka myyjä hyväksyi ja ostimme talon näkemättä sitä. Täysin hullua!! Saman vuoden heinäkuussa pääsimme käymään myyjän luona ja näkemään talon todellisuudessa ensimmäistä kertaa. Talosta saamamme tunne oli juuri oikea. Tämä on kotimme.

Talo on nyt käynyt läpi remontin ja on melkein valmis sisältä. Suuremmat korjaukset eli seinien purkaminen, kylpyhuoneiden rakentaminen, uusien viemäriputkien asennus jne. ulkoistettiin. Mutta projektinhallinta, pohjaratkaisun kehit täminen ja rakentaminen paikan päällä, kuten keittiön kaappien kokoaminen jne. tehtiin itse. Jokainen senttimetri on huolellisesti suunnitel tu, eikä mitään ole jätetty sattuman varaan.

001 (15) Resampled Soft

Mitä sitten pitää ottaa huomioon sisustami sessa? Seisot tyhjä olohuoneen edessäsi, miten pääset alkuun? Matilda antaa meille parhaat vinkkinsä ja kertoo, miten hän suhtautuu sisustamiseen:

– Sillä on merkitystä, onko kyseessä stailaus vai kodin sisustaminen. Jälkimmäinen vie minulta pitemmän aikaa. Minun täytyy tuntea tarvetta jo jonkin aikaa, jotta en tee mitään hätiköityä. Sinulla voi olla päässäsi tietty kuva, joka ei kuitenkaan käytännössä näytä parhaalta.
Useimmat ajattelevat olohuoneesta, että se on tv-huone, joten tv asetetaan keskelle. Haluan sosiaalisen huoneen, jossa keskusteleminen on ensisijainen asia. Joten television huomaama ton sijoittaminen on ensimmäinen haasteeni, sohvan tulisi olla kutsuva ja tässäkään perus tuttava huoneen käyttövaatimuksiin, ei trendikkääseen sijoitteluun tai malliin. Ja tietenkin matto on kaikkien huoneiden A ja O. Se luo lämpöä, kehystää ja ylevöittää kokonaisuutta.

Highland Golvavia Quinoa

Mutta mitä kannattaa ottaa huomioon materiaalivalinnan ja mattotyypin suhteen? Matilda jatkaa:

– Ensinnäkin Golvabialla on aivan uskomaton valikoima mattoja ja rakastan tätä mahdolli suutta saada matot juuri haluamassamme koossa. Kaiken kaikkiaan pidän siitä, että matto on helppo puhdistaa ja leikkiystävällinen.Olemme valinneet enimmäkseen lyhytnukkai sia mattoja, koska mielestäni ne ovat helppoja imuroida ja kestävät lasten leikkejä, kuten palikoilla rakentelua ja leikkiautoilla ajelua jne.
Mielestäni valikoimassa on myös uskomatto man tyylikkäitä värejä ja olemme voineetkin sovittaa eri huoneiden värit siten, että matot täydentävät muuta sisustusta.

Harkitsetteko, että aloittaisitte joskus saman laisen rakennusprojektin uudelleen?

– Olemme hoitaneet yhdessä muutaman remonttiprojektin Tukholman vuosiemme aikana, joten nyt meistä tuntuu, että olemme nyt päässet oikeaan paikkaan ja olemme kotona. Mutta haluaisimme kovasti rakentaa jossain vaiheessa aivan alusta saakka. Ehkä kun lapset ovat kasvaneet ja muuttaneet pois, niin rakennamme unelmamme alusta asti luonnon tontille täällä Gotlannissa