Product image

Lähetä ostolista täyttämällä sähköpostiosoitteesi

Maxwood XLW Ek Unique Macchiato 137138 Bordskant Ovan

FAQ - Valitse tuoteryhmä ja löydät usein kysytyt kysymykset

Vinkki | Miksi minun pitäisi valita kaakeli ja klinkkeri?

Kaakelit ja klinkkerit ovat huoltovapaita materiaaleja siinä mielessä, että niitä ei tarvitse käsitellä vuosien varrella, kunhan ne puhdistaa säännöllisesti. Saumat ja laatat puhdistetaan yleispuhdistusaineella. Se on kestävä materiaali, joka kestää niin kauan kuin pidät sen tyylistä.

Vinkki I Kuinka paljon kylpyhuoneremontti maksaa?

Se riippuu monista tekijöistä.
Huoneen koko, materiaalivalikoima, pohjatöiden määrä ja työkustannukset. Työvoimakustannukset voivat myös vaihdella sen mukaan, missä maassa asut.

Vinkki | Mitä laattoja voidaan käyttää seinällä tai lattiassa?

Yleinen sääntö on, että kaakelia käytetään seinällä ja klinkkeriä voidaan käyttää sekä lattiassa että seinällä. Klinkkeri on tiheämpää, joten se kestää kulutusta paremmin. 

Vinkki | Mitä on "porcellanato"?

Teollisesti tuotettu luonnollisista raaka-aineista, kuten hiekasta, savesta ja hienoksi jauhetusta maasälvästä, jotka kuivapuristetaan korkeassa paineessa ja poltetaan korkeissa lämpötiloissa. Tällä tavoin saat lyhyessä ajassa kivituotteen, jonka muodostuminen veisi luonnossa tuhansia vuosia. Teknisesti porcellanato on vahva materiaali, jota on helppo hoitaa toisin kuin luonnonkiveä, joka usein vaatii säännöllistä huoltoa. Design on luotu uskomattoman laadukkaalla painotekniikalla. Se tarjoaa loputtomasti eri kuviomuunnelmilla, joiden avulla voidaan tuottaa parempia kuviokuvioita kuin mitä oikea kivi voi tarjota. Porcellanato monet hienot ominaisuudet tekevät valinnasta helpon heille, jotka haluavat korostaa kotiaan materiaalilla, joka kestää useita sukupolvia.

Vinkki | Voidaanko kaakelit ja klinkkerit toimittaa suoraan kotiini?

Keskustele lähimmän jälleenmyyjäsi kanssa.

Vinkki | Mitä eroa on kiiltävällä ja mattapintaisella kaakelilla?

Kiiltävä kaakeli tuntuu hieman ylellisemmältä ja se heijastaa hyvin valoa ja valaistusta kylpyhuoneessa. Mattalaatta luo hieman viihtyisämmän vaikutelman ja antaa seinille pehmeämmän ja syvemmän sävyn. Puhdistaminen on helppoa!

Vinkki | Miten valo vaikuttaa laattoihin?

Vinkkinä on lainata kaakelilaattaa kokeaksesi sen oikeassa valossa. Näin voit valita itsellesi parhaiten sopivan laatan. Valaistus on ratkaisevan tärkeää lopputuloksen kannalta. Kysy myös sähköasentajaltasi, mitä voit valita lämpimän ja kylmän valaistuksen suhteen.

Vinkki | Minkä kokoinen laatta minun pitäisi valita?

Kaakelien ja klinkkerien muoto vaikuttaa siihen, miten koemme huoneen. Suorakulmainen laatta pitkittäin asennettuna voi laajentaa huonetta, kun taas pystysuuntaan asennettuna tila tuntuu korkeammalta.

Vinkki | Mitä minun tulee ottaa huomioon saumausta valitessani?

  • Toiminnallisuus: Tumma liitos on vähemmän herkkä lialle kuin vaalea.
  • Design: Saumakohdan väri korostaa laatta eri tavoin.
  • Leveys: Saumaleveys vaikuttaa kokonaisvaikutelmaan. Saumauksen leveys on yleensä 2-3 mm seinissä/lattioissa. Sahalaitaisen laatalle suositusleveys on 2 mm.

Ulkona | Voiko klinkkeriä käyttää ulkona?

Toki voit, mutta tärkeintä on löytää laatta, joka täyttää nämä vaatimukset. Olemme merkinneet nämä laatat pakkasenkestävä-symbolilla. Katso myös 20 mm:n malli, joka on tarkoitettu erityisesti ulkokäyttöön.

Asennus | Miksi laattojen värisävy eroaa eri toimitusten välillä?

Toimittaja on usein merkinnyt tuotteisiinsa yleensä sävynumeron/eränumeron. Tuotantohuoneen lämpötila ja kosteus sekä uunin kunto vaikuttavat eri tuotantotilanteiden väliseen värisävyyn. Tämä koskee kaikkea keramiikkaa, ja sävy on sen vuoksi merkitty pakkaukseen. Varmista, että kaikissa materiaaleissa on sama sävy, se käy ilmi pakkauksesta. Värisävy on aina tarkistettava ennen asentamista. Sävy = Tehtaan tapa lajitella laattojen väri.

Asennus | Mitä tulee ottaa huomioon, jos minun on ostettava lisää materiaalia?

Jos haluat tilata lisää materiaalia, joka tullaan yhdistämään jo ostetun materiaalin kanssa, on tärkeää, että saat saman materiaalia, jossa on sama sävy ja kaliiperi. Tiedot löytyvät pakkauksesta, joten säilytä nämä tiedot, kunnes työ on valmis. Kaliiperi = tehtaan tapa lajitella laattojen koko.

Asennus | Voinko laittaa kaakelit ja klinkkerit itse?

Ota aina yhteyttä vakuutusyhtiöösi kuullaksesi, mitä sääntöjä heillä on.

Asennus | Kuinka porcellanatolaattoja leikataan?

Porcellanatolaattoja sahattaessa suosittelemme porcellanatolle tarkoitetun vesisahan tai kulmahiomakoneen käyttöä timanttiterällä. HUOM! Muista, että uusi terä takaa paremmat tulokset. Poraamiseen suositellaan timanttiporaa.

Asennus | Onko laatalleni erityisiä ohjeita?

Jos laatat on tarkoitus laittaa tavallisesta poikkeavaan tapaan, löydät ohjeet vastaavasta sarjasta.

Huolto | Mitä kaakelien ja klinkkerin huoltaminen vaatii?

Löydät kaikki vinkit kaakelin ja klinkkerin hoitoon täältä

Näin huolehdit puulattiastasi!

Hienoa puussa on, että se ikääntyy hyvin, värit syvenevät ja oikealla hoidolla se kestää monia vuosia. Tässä tulee vähän ajateltavaa.

Päivänvalolle altistuva puu muuttaa väriään, tämä on luonnollista ja sitä esiintyy kaikissa puutuotteissa. Siksi voi olla hyvä siirtää mattoja pari senttiä silloin tällöin, jotta selkeitä rajoja ei jää näkyviin. Puulajeissa, kuten männyssä, kirsikassa ja saksanpähkinässä, värimuutokset ovat suurempia. Puu on luonnonmateriaali, jonka ulkonäössä on paljon vaihtelua. Ei ole olemassa sääntöjä siitä, miltä sen pitäisi näyttää, joten yksittäisillä laudoilla voi olla toisistaan poikkeava ulkonäkö. Se on luonnollista.

• Käytä vankkoja ovimattoja. Lika johtaa puulattioiden kulumiseen. Laittamalla kuramaton sisäänkäynnin ulkopuolelle ja ovimaton sen sisäpuolelle vältyt tuomasta sisälle likaa ja soraa, joka kuluttavat kovasti lattiaa.

• Kuivaa vesi ja muut nesteet välittömästi.

• Laita kaikkiin huonekaluihin huopatassu, jotta lattiaan ei synny tarpeettomia naarmuja. Kun siirrät raskaita huonekaluja – nosta, älä raahaa niitä. Tassut on pidettävä puhtaina.

• Vältä teipin käyttöä lattiassa. Lattian lakattu pinta on tehty kestämään kulutusta ja käyttöä. Epäsuotuisissa olosuhteissa teippi voi aiheuttaa lakan irtoamisen.

• Luuttua lattiat vain tarvittaessa, kun niissä on tahroja tai ne ovat likaisia. Käytä vain mietoja puhdistusaineita, suosittelemme Bonan tuotteita. Kultaisena sääntönä on käyttää mahdollisimman vähän vettä.

Oston yhteydessä | Minne voin asentaa Golvabian puulattian?

Puulattiamme on tarkoitettu kotiympäristöön ja kevyen käytön julkiseen ympäristöön. Jos lattiaa hoitaa oikein ja suojelee sitä esim. suurilta vesimääriltä hiekalta, lattia voi kestää hyvin pitkään. Toisaalta lattia, joka asennetaan vääränlaiseen tilaan, ja jota hoidetaan väärin, voi kulua hyvin nopeasti. Puulattiaamme ei ole tarkoitettu kosteisiin tiloihin, kuten kylpyhuoneeseen, pesutupaan jne. Huomioi, että kotieläimet, kuten koirat, voivat aiheuttaa naarmuja puulattiaan.

Oston yhteydessä | Mikä on puu- ja laminaattilattian ero?

Puulattian pinta on 0,6 mm oikeaa puuta. Se on lämpimämpi ja hiljaisempi kuin laminaattilattia, jonka pinta on muovia. Saat myös uniikin ulkoasun, jonka vain puu voi antaa.

Oston yhteydessä | Näyttääkö lattiani samanlaiselta kuin liikkeen näytepala?

Puulattiamme ovat aitoa puuta, ja koska puu on aitoa, lattian ulkoasussa on vaihtelua. Erilaiset juovat, värit ja rakenteet ovat puulattioidemme vahvuuksia. Tässä ei ole mitään vikaa, vaan se on todiste siitä, että kyseessä on aito puu. Paremman kokonaiskuvan lattian lopullisesta ulkoasusta saa verkkosivumme viitekuvistamme, joissa on useita laattoja yhdessä.

Oston yhteydessä | Muuttaako auringonvalo puulattiani väriä?

Auringonvalo muuttaa puulattian sävyä. Se on luonnollinen prosessi, joka tapahtuu kaikille puumateriaaleille. Suorassa auringonvalossa se tapahtuu nopeammin kuin pinnalla, joka altistuu vain tavalliselle päivänvalolle. Yleensä tumma puu vaalenee hieman (esim. saksanpähkinä) ja vaalea puu tummuu hieman (esim. tammi). Erilliset matot ja muut lattiaa peittävät esineet saavat peitetyn pinnan muuttumaan muuta lattiaa hitaammin. Jos poistat maton/esineen, lattia saa ajan myötä saman sävyn muun lattian kanssa.

Ennen asennusta | Voidaanko Golvabian puulattia asentaa lattialämmityksen päälle.

Kyllä, puulattiamme sopii hyvin lattialämmityksen päällä. Huomioi 27 C enimmäislämpötila, ja muista käyttää muovikalvoa lattian alla. Kattavat tiedot löydät  lattialämmitystiedoistamme

Ennen asennusta | Voidaanko Golvabian puulattia asentaa kellariin.

Kyllä - jos kellari on kuiva, ja jos lattian alla on hyväksytty höyrysulku. Jos kostumisen riski on olemassa, on konsultoitava ammattihenkilöä ennen lattian asentamista.

Ennen asennusta | Mitä vaatimuksia aluskerroksille on?

Lattiasta ei tule koskaan aluskerrostaan parempi, joten aluskerroksen on oltava kuiva, puhdas ja tasainen.  Suurin osa lattiavalmistajista suosittelee HusAMAn aluskerrosvaatimuksia, jotka ovat - 2 mm mittapituudessa toleranssi on +/- 3 mm ja mittapituudessa 0,25 m toleranssi on +/- 1,2 mm. Tämän jälkeen aluskerroksen poikkeusten kriittiset kohdat on käytävä läpi kohta kohdalta. Jos lattiassa on poikkeavuuksia siinä, missä sitä usein käytetään, se on vakavampaa kuin poikkeavuudet nurkissa tai seinien läheisyydessä kuormittamattomissa kohdissa.

Ennen asennusta | Millainen alusta Golvabia-puulattian alla tulee olla?

Suosittelemme aluskartonkia tai enintään 2 mm vaahtoa ohuen puu- ja laminaattilattian alle. Jos aluskerros on asennettu hyvin, lattian asentaminen on nopeampaa kartongin päälle, ja se eristää ääntä paremmin. Jos haluaa varmistaa erittäin hyvän lopputuloksen, suosittelemme käyttämään parempaa/kalliimpaa alustaa, kuten esim. 2 mm korkkialustaa, jonka ääneneristys on parempi ja joka antaa lattialle vankemman tunnun.

Asennettaessa | Kuinka paljon liikkumavaraa tulisi jättää seinien läheisyyteen?

Puu on luonnonmateriaali, joka liikkuu vaihtuvan ilmankosteuden mukaan, joten seinien ja kiinteiden esineiden läheisyyteen on jätettävä liikkumavaraa. Jätä liikkumavaraa 1,5 mm lattialankkumetriä kohden, kuitenkin vähintään 8 mm, koko lattian ympäri sekä kiinteiden kohteiden, kuten portaiden, putkien, kynnysten ja kamiinojen läheisyyteen. Näin lattia saa liikkua vapaasti vuodenaikojen vaihtuessa

Asennettaessa | Voinko asentaa lattian kelluvana huoneesta toiseen?

Kun kelluva lattia asennetaan monimutkaisiin tiloihin, lattia saattaa juuttua kiinni tai sen liike voi olla hankalaa, jolloin lattiaan tulee halkeamia. Siksi suosittelemme asentamaan laajennusliitokset huoneeseen niin, että lattia saa liikkua vapaasti. Kysy tarvittaessa ammattilaisen apua tämänlaisessa asennuksessa.

Hoitaminen | Kuinka hoidan puulattiaani?

Puhdista lattia päivittäin kuivana. Imuroi, lakaise tai moppaa lattia kuivana poistaen hiekan, pölyn tai muun lian. Luuttua lattia vain tarvittaessa hyvin puristetulla mikrokuitumopilla. Käytä vain mietoja puhdistusaineita, suosittelemme Bonan tuotteita. Emme suosittele lankamopin käyttämistä, sillä se jättää lattiaan liikaa kosteutta. Liika vesi voi johtaa lankkujen reunojen mustumiseen. Lisätietoja hoidosta löytyy hoito-ohjeista. 

Hoitaminen | Pitäisikö minun lakata uusi lattiani 1 ylimääräisen kerran?

Emme suosittele lakkaamaan uutta lattiaa liikaa. Lattia on lakattu tehtaalla 6-7 kertaa lakalla, joka vastaa korkeita vaatimuksia, ja jos päälle lisää huonompaa lakkaa, lattiaan jäävät jäljet tulevat näkyviin!

Korjaus | Lattiassani on vaurio - voiko sen korjata?

- Pieni naarmu lakkapinnassa peitetään lakkakynällä.

- Scratches and damages that have gone through the layer of laquer can be fixed with our hard wax kit.

  1. Brush the damage clean where the hard wax will be used.
  2. Melt the hard wax in the area.
  3. Mix the colors for a natural appearance.
  4. Let it harden and then scrape off excess wax with the scraper.
  5. Use the polishing cloth. Green side for a glossy appearance. White side for a matte appearance.

Instructionvideo

Suuri vaurio korjataan vaihtamalla lauta lattiaan.

Korjaus | Voinko hioa Golvabian puulattian?

Lattiamme pinnassa on 0,6 mm aito puukerros, joka on liian ohut hiottavaksi.  Olemme kehittäneet moderneja lakkoja lattian pintaan, ja ne saavat puulattian kestämään pidempään ilman tarvetta hiomiselle. Entäpä ne, jotka sanovat, että haluavat samanlaisen lattian hioessaan sen 25-30 vuoden käytön jälkeen?

Oston yhteydessä | Mikä tyyppinen lattian Maxwear on?

Maxwear on vinyylilattia. Se on valmistettu laminaattilattiana, jonka keskellä on HDF-ydin, ja jossa on klick-liitokset, mutta pinta on vinyyliä, joka on sekä mukavantuntuinen että kestävä materiaali. Se on lämpimämpi ja hiljaisempi kuin laminaattilattia, jonka pinta on kovamuovia.

Oston yhteydessä | Missä Maxwear-lattiaa voi käyttää?

Maxwear on vahva ja mukava lattia, joka on tarkoitettu kotiin ja julkisiin tiloihin.  Maxwear-lattiaa ei ole tarkoitettu kosteisiin tiloihin, kuten kylpyhuoneeseen, pesutupaan jne.

Oston yhteydessä | Voiko Maxwear-lattian asentaa kellariin?

Kyllä - jos kellari on kuiva, ja jos lattian alla on hyväksytty höyrysulku. Jos kostumisen riski on olemassa, on konsultoitava ammattihenkilöä ennen lattian asentamista.

Ennen asennusta | Mitä vaatimuksia aluskerroksille on?

Lattiasta ei tule koskaan aluskerrostaan parempi, joten aluskerroksen on oltava kuiva, puhdas ja tasainen.  Suurin osa lattiavalmistajista suosittelee HusAMAn aluskerrosvaatimuksia, jotka ovat - 2 mm mittapituudessa toleranssi on +/- 3 mm ja mittapituudessa 0,25 m toleranssi on +/- 1,2 mm. Tämän jälkeen aluskerroksen poikkeusten kriittiset kohdat on käytävä läpi kohta kohdalta. Jos lattiassa on poikkeavuuksia siinä, missä sitä usein käytetään, se on vakavampaa kuin poikkeavuudet nurkissa tai seinien läheisyydessä kuormittamattomissa kohdissa.

Ennen asennusta | Millainen alusta Maxwear-lattian alla tulee olla?

Maxwear-lattiassa on integroitu korkkialusta, joten se ei tarvitse alustaa, jos aluslattia on hyvä ja tasainen. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi suosittelemme ylimääräistä kerrosta korkkialustaa tai huopapaperia. Betonilattioilla tai lattioilla, joilla on alhaalta kohdistuva kosteusriski, tulee käyttää aina höyrysulkua, esimerkiksi 0,2 mm PE.  

Ennen asennusta | Voiko Maxwear-lattian asentaa lattialämmityksen päälle?

Kyllä, Maxwear sopii hyvin lattialämmityksen päällä. Huomioi 27 C enimmäislämpötila, ja muista käyttää muovikalvoa lattian alla. 

Asennettaessa | Kuinka paljon liikkumavaraa tulisi jättää seinien läheisyyteen?

Maxwearin puuydin on luonnonmateriaali, joka liikkuu vaihtuvan ilmankosteuden mukaan, joten seinien ja kiinteiden esineiden läheisyyteen on jätettävä liikkumavaraa. Jätä liikkumavaraa 1,5 mm lattialankkumetriä kohden, kuitenkin vähintään 8 mm, koko lattian ympäri sekä kiinteiden kohteiden, kuten portaiden, putkien, kynnysten ja kamiinojen läheisyyteen. Näin lattia saa liikkua vapaasti vuodenaikojen vaihtuessa.

Asennettaessa | Voinko asentaa lattian kelluvana huoneesta toiseen?

Kun kelluva lattiaa asennetaan monimutkaisiin tai suuriin tiloihin, lattia saattaa juuttua kiinni tai sen liike voi olla hankalaa, jolloin lattiaan tulee halkeamia. Siksi suosittelemme asentamaan laajennusliitokset huoneeseen niin, että lattia saa liikkua vapaasti. Kysy tarvittaessa ammattilaisen apua tämänlaisessa asennuksessa.

Hoitaminen | Kuinka hoidan Maxwear-lattiaani?

Puhdista lattia päivittäin kuivana. Imuroi, lakaise tai moppaa lattia kuivana poistaen hiekan, pölyn tai muun lian. Luuttua lattia vain tarvittaessa hyvin puristetulla mikrokuitumopilla. Käytä vain mietoja puhdistusaineita, suosittelemme Bonan tuotteita. Emme suosittele lankamopin käyttämistä, sillä se jättää lattian liian kosteaksi. Lisää tietoa hoidosta

Korjaus | Lattiassani on jälki - voiko sen korjata?

Toisinaan vinyylin pintaan voi jäädä jälki. Aiheuttajana voi olla jokin painava, joka on ollut samassa kohdassa pitkään, tai jokin painava, jota on raahattu lattialla. Jälki katoaa useimmiten ajan myötä, ja tätä voi jouduttaa lämmittämällä pintaa varovasti, esim. asettamalla kohdan päälle muovipussin, jossa on kuumaa vettä.

Vinkit | Miksi valita kokolattiamatto?

Lattia on pehmeä ja mukava jalkojen alla, ja huone saa hyvän äänieristyksen. Tekstiilimatto antaa tilalle toimivuutta, väriä ja tyyliä. Lue lisää mattojen toiminnoista ja ominaisuuksista oppaastamme →

Vinkit | Missä mitoissa voin ostaa mattoni?

Tilaa mattosi valitsemasi mitan mukaan, valmistamme maton toiveesi mukaan kokolattiamatoksi tai kokoon leikattuna. Anna leveys x pituus. Tai ympärysmitta, jos kyse on pyöreästä matosta. Pidätämme oikeuden siihen, että mitat voivat vaihdella +-1 %. Tekstiilimatto on valmistettu materiaaleista, jotka liikkuvat kosteuden ja lämpötilan mukaan. Se voi siten kasvaa ja kutistua vuodenaikojen mukaan. Kun asennat kokolattiamaton, on se parasta liimata paikoilleen.

Vinkit | Kuinka suuren maton tarvitset ja mikä muoto sopii parhaiten kotiisi?

Teemme matot toiveidenne mukaan. Pidätämme oikeuden siihen, että mitat voivat vaihdella +-1 %:lla.

Vinkit | Mitä tulisi ottaa huomioon kokolattiamaton mittauksessa?

Suosittelemme leikkaamaan kokolattiamaton asennuspaikalla. Sitä varten kannattaa tilata matto, jossa on noin 5 cm marginaalia kaikilla sivuilla. Leikkaamme matot +- 1 % toleranssilla. Kun asennat kokolattiamaton, on se parasta liimata paikoilleen.

Vinkit | Mikä matto kävisi huoneeseeni?

Tärkeintä on selvittää, onko matto sopiva juuri kyseisenlaiseen huoneeseen. Voit nähdä kunkin erityisen maton ominaisuudet. 

Kanttaus | Minkälaisen päärmäyksen voin saada mattoon?

Moniin matoistamme saa hienon reunuksen, ja muihin saa lankakantin.. Lankakantin valinta tekee matosta tyylikkään ja lisää sen elinikää. Jokaisen maton kohdalla näet millaisia kanttauksia on saatavilla kyseiselle laadulle. 

Asennus | Maton liike

Tekstiilimatto on valmistettu materiaaleista, jotka liikkuvat kosteuden ja lämpötilan mukaan. Se voi siten kasvaa ja kutistua vuodenaikojen mukaan. Kun asennat kokolattiamaton, on se parasta liimata paikoilleen.

Asennus | Voiko mattoa sijoittaa lämmitetyllä lattialle?

Matto saa lattian tuntumaan lämpimältä ja mukavalta. Jos sinulla on lattialämmitys, monet matoistamme sopivat käyttöösi, varmista kuitenkin valitsemasi maton ominaisuudet sen tuotetiedoista.  

Asennus | Matto portaisiin?

Uudista portaasi niin, että niistä tulee hiljaiset ja pehmeät, ja vieläpä kauniimmat. Monet matot sopivat mainiosti portaille, mutta tarkastathan aina symboleista suositellut käyttötarkoitukset. Suosittelemme liimaamaan portaiden matot kokonaan paikalleen.

Asennus | Matto kellariin?

Matto tekee kellaristasi nopeasti ja yksinkertaisesti lämpimän ja kotoisan. Hankithan maton, jossa ilma pääsee kiertämään, eikä kumipohjaista, joka sitoo kosteutta alleen. 

Asennus | Matto, joka toimii ulkona?

Mattoja voi toki sijoittaa ulkotiloihinkin! Ulkotilamattomme kestävät sekä auringonvaloa että sadetta, ja ne voi sijoittaa joko terassille tai patiolla. Voit esimerkiksi valita ruohomaton Garden kolmessa eri laadussa. jos haluat klassisemman maton, tutustu kudottuihin mattoihimme Nature joka kestää valoa ja päästää kastuessaan veden pois. 

Hoitaminen | Tekstiilimattojen yleinen hoitaminen

Mattovalikoimamme on hyvälaatuinen ja helppohoitoinen. Matoilla on tapana kerätä ilman pölyhiukkasia, ja imuroimalla vähintään kerran viikossa pöly poistuu parhaiten. Lue hoito-ohje saadaksesi lisätietoja. 

Hoitaminen | Villamatot

Villamatolle on luonnollista, että se irrottaa liikamateriaalin, kun sitä hierotaan tai sillä kävellään. Sitä tapahtuu yleensä vain alussa, mutta sitä voi myös jatkua pitkään, mikä on täysin normaalia.

Hoitaminen | Miten toimin, jos matossa on painojälki/raita?

Jälki voi ilmestyä mattoon sellaisten huonekalujen aiheuttamana, jotka ovat olleet paikallaan pitkään, tai jos maton päällä on ollut painoa kuljetuksessa jne.  Tällaiset jäljet katoavat itsestään ajan myötä. Katoamista voi halutessaan nopeuttaa hieromalla mattoa varovaisesti. Lue ohjeet

Ympäristö | Sisältävätkö matot haitallisia aineita tai kemikaaleja?

Kaikki tekstiilimattojen toimittajamme noudattavat REACH-asetusta. Lue lisää täältä

Tietoa I Sisali

Sisalimaton langat antavat jokaiselle matolle ainutlaatuisen ulkonäön, sillä lankojen paksuus voi vaihdella. Se on normaalia ja kuuluu sisalimaton luonteeseen. Katso esimerkki Sisal Vistan -maton kuvasta, jossa on paksumpi lanka.

Ennen I Mistä voin ostaa Ribwall-rimapaneeleja?

Tilaaminen tapahtuu jälleenmyyjiemme kautta. 

Ennen I Mihin voin asentaa Ribwall-rimapaneelin?

Tuote soveltuu asennettavaksi seinään kuivissa tiloissa.

Voit asentaa rimapaneelin useimmille sileille pinnoille, kuten betoni- ja kipsiseiniin, sekä listoihin tai kehyksiin.

Ennen I Voiko Ribwall-rimapaneelin asentaa ulos?

Ei, tämä tuote on tarkoitettu asennettavaksi sisätiloihin.

Ennen I Minkä kokoinen Ribwall-rimapaneeli on?

Rimapaneelin mitat ovat: 2400x60x20 mm.

Ennen I Miten lasken, kuinka monta paneelia tarvitsen?

Mittaa ensin seinän korkeus, jotta näet, riittääkö rimapaneelin korkeus (240 cm). Jos korkeus on alle 240 cm, voit jatkaa mittaamalla huoneen kokonaisleveyden senttimetreinä ja jakaa sen 60 cm:llä. Sitten saat selville kuinka monta paneelia tarvitset seinän peittämiseen.

Jos joudut lisäämään palan ylä- tai alapäähän, sinun on laskettava, kuinka monta jatkopalaa voit saada yhdestä rimapaneelista. Tarvitset yhtä monta jatkopalaa kuin yllä olevassa laskelmassa. 

Asennus I Asennusohjeet

Voit ladata ne täältä.

Jos sinulla on muuta kysyttävää, ota yhteyttä asiakaspalveluumme osoitteessa order@golvabia.se

Asennus I Miten rimapaneeli asennetaan pistorasian ja vastaavien ympärille?

Käytä pätevää sähköasentajaa kaikkiin sähkötöihin. Ohjeita paneelin sahaamiseen löydät asennusohjeesta.

Asennus I Voinko ruuvata/asentaa jotakin paneeliin?

Golvabia Ribwall -rimapaneeli ei ole tarkoitettu kannattelemaan painoa. Kun asennat hyllyjä tai muita kalusteita, ne on kiinnitettävä paneelin takana olevaan seinään. Käytä tarkoitukseen ja seinän rakenteeseen sopivaa ruuvityyppiä.

Huolto ja hoito I Kuinka Ribwall-rimaseinä puhdistetaan?

Tarvittaessa imuroi tai pyyhi paneelit pehmeällä ja nihkeäksi kostutetulla liinalla. Vältä voimakkaita puhdistusaineita ja teräviä esineitä.