Product image

Lähetä ostolista täyttämällä sähköpostiosoitteesi

Vogue Mossgrön 238729 Bokhylla Ovan

Usein kysytyt kysymykset - Tekstiililattia

Vinkit | Miksi valita kokolattiamatto?

Lattia on pehmeä ja mukava jalkojen alla, ja huone saa hyvän äänieristyksen. Tekstiilimatto antaa tilalle toimivuutta, väriä ja tyyliä. Lue lisää mattojen toiminnoista ja ominaisuuksista oppaastamme →

Vinkit | Missä mitoissa voin ostaa mattoni?

Tilaa mattosi valitsemasi mitan mukaan, valmistamme maton toiveesi mukaan kokolattiamatoksi tai kokoon leikattuna. Anna leveys x pituus. Tai ympärysmitta, jos kyse on pyöreästä matosta. Pidätämme oikeuden siihen, että mitat voivat vaihdella +-1 %. Tekstiilimatto on valmistettu materiaaleista, jotka liikkuvat kosteuden ja lämpötilan mukaan. Se voi siten kasvaa ja kutistua vuodenaikojen mukaan. Kun asennat kokolattiamaton, on se parasta liimata paikoilleen.

Vinkit | Kuinka suuren maton tarvitset ja mikä muoto sopii parhaiten kotiisi?

Teemme matot toiveidenne mukaan. Pidätämme oikeuden siihen, että mitat voivat vaihdella +-1 %:lla.

Vinkit | Mitä tulisi ottaa huomioon kokolattiamaton mittauksessa?

Suosittelemme leikkaamaan kokolattiamaton asennuspaikalla. Sitä varten kannattaa tilata matto, jossa on noin 5 cm marginaalia kaikilla sivuilla. Leikkaamme matot +- 1 % toleranssilla. Kun asennat kokolattiamaton, on se parasta liimata paikoilleen.

Vinkit | Mikä matto kävisi huoneeseeni?

Tärkeintä on selvittää, onko matto sopiva juuri kyseisenlaiseen huoneeseen. Voit nähdä kunkin erityisen maton ominaisuudet. 

Kanttaus | Minkälaisen päärmäyksen voin saada mattoon?

Moniin matoistamme saa hienon reunuksen, ja muihin saa lankakantin.. Lankakantin valinta tekee matosta tyylikkään ja lisää sen elinikää. Jokaisen maton kohdalla näet millaisia kanttauksia on saatavilla kyseiselle laadulle. 

Asennus | Maton liike

Tekstiilimatto on valmistettu materiaaleista, jotka liikkuvat kosteuden ja lämpötilan mukaan. Se voi siten kasvaa ja kutistua vuodenaikojen mukaan. Kun asennat kokolattiamaton, on se parasta liimata paikoilleen.

Asennus | Voiko mattoa sijoittaa lämmitetyllä lattialle?

Matto saa lattian tuntumaan lämpimältä ja mukavalta. Jos sinulla on lattialämmitys, monet matoistamme sopivat käyttöösi, varmista kuitenkin valitsemasi maton ominaisuudet sen tuotetiedoista.  

Asennus | Matto portaisiin?

Uudista portaasi niin, että niistä tulee hiljaiset ja pehmeät, ja vieläpä kauniimmat. Monet matot sopivat mainiosti portaille, mutta tarkastathan aina symboleista suositellut käyttötarkoitukset. Suosittelemme liimaamaan portaiden matot kokonaan paikalleen.

Asennus | Matto kellariin?

Matto tekee kellaristasi nopeasti ja yksinkertaisesti lämpimän ja kotoisan. Hankithan maton, jossa ilma pääsee kiertämään, eikä kumipohjaista, joka sitoo kosteutta alleen. 

Asennus | Matto, joka toimii ulkona?

Mattoja voi toki sijoittaa ulkotiloihinkin! Ulkotilamattomme kestävät sekä auringonvaloa että sadetta, ja ne voi sijoittaa joko terassille tai patiolla. Voit esimerkiksi valita ruohomaton Garden kolmessa eri laadussa. jos haluat klassisemman maton, tutustu kudottuihin mattoihimme Nature joka kestää valoa ja päästää kastuessaan veden pois. 

Hoitaminen | Tekstiilimattojen yleinen hoitaminen

Mattovalikoimamme on hyvälaatuinen ja helppohoitoinen. Matoilla on tapana kerätä ilman pölyhiukkasia, ja imuroimalla vähintään kerran viikossa pöly poistuu parhaiten. Lue hoito-ohje saadaksesi lisätietoja. 

Hoitaminen | Villamatot

Villamatolle on luonnollista, että se irrottaa liikamateriaalin, kun sitä hierotaan tai sillä kävellään. Sitä tapahtuu yleensä vain alussa, mutta sitä voi myös jatkua pitkään, mikä on täysin normaalia.

Hoitaminen | Miten toimin, jos matossa on painojälki/raita?

Jälki voi ilmestyä mattoon sellaisten huonekalujen aiheuttamana, jotka ovat olleet paikallaan pitkään, tai jos maton päällä on ollut painoa kuljetuksessa jne.  Tällaiset jäljet katoavat itsestään ajan myötä. Katoamista voi halutessaan nopeuttaa hieromalla mattoa varovaisesti. Lue ohjeet

Ympäristö | Sisältävätkö matot haitallisia aineita tai kemikaaleja?

Kaikki tekstiilimattojen toimittajamme noudattavat REACH-asetusta. Lue lisää täältä

Tietoa I Sisali

Sisalimaton langat antavat jokaiselle matolle ainutlaatuisen ulkonäön, sillä lankojen paksuus voi vaihdella. Se on normaalia ja kuuluu sisalimaton luonteeseen. Katso esimerkki Sisal Vistan -maton kuvasta, jossa on paksumpi lanka.