Product image

Lähetä ostolista täyttämällä sähköpostiosoitteesi

Koster Dark Grey 369581 Badrum Ovan

Usein kysytyt kysymykset - Laatat

Vinkki | Miksi minun pitäisi valita kaakeli ja klinkkeri?

Kaakelit ja klinkkerit ovat huoltovapaita materiaaleja siinä mielessä, että niitä ei tarvitse käsitellä vuosien varrella, kunhan ne puhdistaa säännöllisesti. Saumat ja laatat puhdistetaan yleispuhdistusaineella. Se on kestävä materiaali, joka kestää niin kauan kuin pidät sen tyylistä.

Vinkki I Kuinka paljon kylpyhuoneremontti maksaa?

Se riippuu monista tekijöistä.
Huoneen koko, materiaalivalikoima, pohjatöiden määrä ja työkustannukset. Työvoimakustannukset voivat myös vaihdella sen mukaan, missä maassa asut.

Vinkki | Mitä laattoja voidaan käyttää seinällä tai lattiassa?

Yleinen sääntö on, että kaakelia käytetään seinällä ja klinkkeriä voidaan käyttää sekä lattiassa että seinällä. Klinkkeri on tiheämpää, joten se kestää kulutusta paremmin. 

Vinkki | Mitä on "porcellanato"?

Teollisesti tuotettu luonnollisista raaka-aineista, kuten hiekasta, savesta ja hienoksi jauhetusta maasälvästä, jotka kuivapuristetaan korkeassa paineessa ja poltetaan korkeissa lämpötiloissa. Tällä tavoin saat lyhyessä ajassa kivituotteen, jonka muodostuminen veisi luonnossa tuhansia vuosia. Teknisesti porcellanato on vahva materiaali, jota on helppo hoitaa toisin kuin luonnonkiveä, joka usein vaatii säännöllistä huoltoa. Design on luotu uskomattoman laadukkaalla painotekniikalla. Se tarjoaa loputtomasti eri kuviomuunnelmilla, joiden avulla voidaan tuottaa parempia kuviokuvioita kuin mitä oikea kivi voi tarjota. Porcellanato monet hienot ominaisuudet tekevät valinnasta helpon heille, jotka haluavat korostaa kotiaan materiaalilla, joka kestää useita sukupolvia.

Vinkki | Voidaanko kaakelit ja klinkkerit toimittaa suoraan kotiini?

Keskustele lähimmän jälleenmyyjäsi kanssa.

Vinkki | Mitä eroa on kiiltävällä ja mattapintaisella kaakelilla?

Kiiltävä kaakeli tuntuu hieman ylellisemmältä ja se heijastaa hyvin valoa ja valaistusta kylpyhuoneessa. Mattalaatta luo hieman viihtyisämmän vaikutelman ja antaa seinille pehmeämmän ja syvemmän sävyn. Puhdistaminen on helppoa!

Vinkki | Miten valo vaikuttaa laattoihin?

Vinkkinä on lainata kaakelilaattaa kokeaksesi sen oikeassa valossa. Näin voit valita itsellesi parhaiten sopivan laatan. Valaistus on ratkaisevan tärkeää lopputuloksen kannalta. Kysy myös sähköasentajaltasi, mitä voit valita lämpimän ja kylmän valaistuksen suhteen.

Vinkki | Minkä kokoinen laatta minun pitäisi valita?

Kaakelien ja klinkkerien muoto vaikuttaa siihen, miten koemme huoneen. Suorakulmainen laatta pitkittäin asennettuna voi laajentaa huonetta, kun taas pystysuuntaan asennettuna tila tuntuu korkeammalta.

Vinkki | Mitä minun tulee ottaa huomioon saumausta valitessani?

  • Toiminnallisuus: Tumma liitos on vähemmän herkkä lialle kuin vaalea.
  • Design: Saumakohdan väri korostaa laatta eri tavoin.
  • Leveys: Saumaleveys vaikuttaa kokonaisvaikutelmaan. Saumauksen leveys on yleensä 2-3 mm seinissä/lattioissa. Sahalaitaisen laatalle suositusleveys on 2 mm.

Ulkona | Voiko klinkkeriä käyttää ulkona?

Toki voit, mutta tärkeintä on löytää laatta, joka täyttää nämä vaatimukset. Olemme merkinneet nämä laatat pakkasenkestävä-symbolilla. Katso myös 20 mm:n malli, joka on tarkoitettu erityisesti ulkokäyttöön.

Asennus | Miksi laattojen värisävy eroaa eri toimitusten välillä?

Toimittaja on usein merkinnyt tuotteisiinsa yleensä sävynumeron/eränumeron. Tuotantohuoneen lämpötila ja kosteus sekä uunin kunto vaikuttavat eri tuotantotilanteiden väliseen värisävyyn. Tämä koskee kaikkea keramiikkaa, ja sävy on sen vuoksi merkitty pakkaukseen. Varmista, että kaikissa materiaaleissa on sama sävy, se käy ilmi pakkauksesta. Värisävy on aina tarkistettava ennen asentamista. Sävy = Tehtaan tapa lajitella laattojen väri.

Asennus | Mitä tulee ottaa huomioon, jos minun on ostettava lisää materiaalia?

Jos haluat tilata lisää materiaalia, joka tullaan yhdistämään jo ostetun materiaalin kanssa, on tärkeää, että saat saman materiaalia, jossa on sama sävy ja kaliiperi. Tiedot löytyvät pakkauksesta, joten säilytä nämä tiedot, kunnes työ on valmis. Kaliiperi = tehtaan tapa lajitella laattojen koko.

Asennus | Voinko laittaa kaakelit ja klinkkerit itse?

Ota aina yhteyttä vakuutusyhtiöösi kuullaksesi, mitä sääntöjä heillä on.

Asennus | Kuinka porcellanatolaattoja leikataan?

Porcellanatolaattoja sahattaessa suosittelemme porcellanatolle tarkoitetun vesisahan tai kulmahiomakoneen käyttöä timanttiterällä. HUOM! Muista, että uusi terä takaa paremmat tulokset. Poraamiseen suositellaan timanttiporaa.

Asennus | Onko laatalleni erityisiä ohjeita?

Jos laatat on tarkoitus laittaa tavallisesta poikkeavaan tapaan, löydät ohjeet vastaavasta sarjasta.

Huolto | Mitä kaakelien ja klinkkerin huoltaminen vaatii?

Löydät kaikki vinkit kaakelin ja klinkkerin hoitoon täältä