Product image

Lähetä ostolista täyttämällä sähköpostiosoitteesi

Maxwood XLW Ek Unique Elegant Grå 137145 Close

Usein kysytyt kysymykset - Puulattia

Näin huolehdit puulattiastasi!

Hienoa puussa on, että se ikääntyy hyvin, värit syvenevät ja oikealla hoidolla se kestää monia vuosia. Tässä tulee vähän ajateltavaa.

Päivänvalolle altistuva puu muuttaa väriään, tämä on luonnollista ja sitä esiintyy kaikissa puutuotteissa. Siksi voi olla hyvä siirtää mattoja pari senttiä silloin tällöin, jotta selkeitä rajoja ei jää näkyviin. Puulajeissa, kuten männyssä, kirsikassa ja saksanpähkinässä, värimuutokset ovat suurempia. Puu on luonnonmateriaali, jonka ulkonäössä on paljon vaihtelua. Ei ole olemassa sääntöjä siitä, miltä sen pitäisi näyttää, joten yksittäisillä laudoilla voi olla toisistaan poikkeava ulkonäkö. Se on luonnollista.

• Käytä vankkoja ovimattoja. Lika johtaa puulattioiden kulumiseen. Laittamalla kuramaton sisäänkäynnin ulkopuolelle ja ovimaton sen sisäpuolelle vältyt tuomasta sisälle likaa ja soraa, joka kuluttavat kovasti lattiaa.

• Kuivaa vesi ja muut nesteet välittömästi.

• Laita kaikkiin huonekaluihin huopatassu, jotta lattiaan ei synny tarpeettomia naarmuja. Kun siirrät raskaita huonekaluja – nosta, älä raahaa niitä. Tassut on pidettävä puhtaina.

• Vältä teipin käyttöä lattiassa. Lattian lakattu pinta on tehty kestämään kulutusta ja käyttöä. Epäsuotuisissa olosuhteissa teippi voi aiheuttaa lakan irtoamisen.

• Luuttua lattiat vain tarvittaessa, kun niissä on tahroja tai ne ovat likaisia. Käytä vain mietoja puhdistusaineita, suosittelemme Bonan tuotteita. Kultaisena sääntönä on käyttää mahdollisimman vähän vettä.

Oston yhteydessä | Minne voin asentaa Golvabian puulattian?

Puulattiamme on tarkoitettu kotiympäristöön ja kevyen käytön julkiseen ympäristöön. Jos lattiaa hoitaa oikein ja suojelee sitä esim. suurilta vesimääriltä hiekalta, lattia voi kestää hyvin pitkään. Toisaalta lattia, joka asennetaan vääränlaiseen tilaan, ja jota hoidetaan väärin, voi kulua hyvin nopeasti. Puulattiaamme ei ole tarkoitettu kosteisiin tiloihin, kuten kylpyhuoneeseen, pesutupaan jne. Huomioi, että kotieläimet, kuten koirat, voivat aiheuttaa naarmuja puulattiaan.

Oston yhteydessä | Mikä on puu- ja laminaattilattian ero?

Puulattian pinta on 0,6 mm oikeaa puuta. Se on lämpimämpi ja hiljaisempi kuin laminaattilattia, jonka pinta on muovia. Saat myös uniikin ulkoasun, jonka vain puu voi antaa.

Oston yhteydessä | Näyttääkö lattiani samanlaiselta kuin liikkeen näytepala?

Puulattiamme ovat aitoa puuta, ja koska puu on aitoa, lattian ulkoasussa on vaihtelua. Erilaiset juovat, värit ja rakenteet ovat puulattioidemme vahvuuksia. Tässä ei ole mitään vikaa, vaan se on todiste siitä, että kyseessä on aito puu. Paremman kokonaiskuvan lattian lopullisesta ulkoasusta saa verkkosivumme viitekuvistamme, joissa on useita laattoja yhdessä.

Oston yhteydessä | Muuttaako auringonvalo puulattiani väriä?

Auringonvalo muuttaa puulattian sävyä. Se on luonnollinen prosessi, joka tapahtuu kaikille puumateriaaleille. Suorassa auringonvalossa se tapahtuu nopeammin kuin pinnalla, joka altistuu vain tavalliselle päivänvalolle. Yleensä tumma puu vaalenee hieman (esim. saksanpähkinä) ja vaalea puu tummuu hieman (esim. tammi). Erilliset matot ja muut lattiaa peittävät esineet saavat peitetyn pinnan muuttumaan muuta lattiaa hitaammin. Jos poistat maton/esineen, lattia saa ajan myötä saman sävyn muun lattian kanssa.

Ennen asennusta | Voidaanko Golvabian puulattia asentaa lattialämmityksen päälle.

Kyllä, puulattiamme sopii hyvin lattialämmityksen päällä. Huomioi 27 C enimmäislämpötila, ja muista käyttää muovikalvoa lattian alla. Kattavat tiedot löydät  lattialämmitystiedoistamme

Ennen asennusta | Voidaanko Golvabian puulattia asentaa kellariin.

Kyllä - jos kellari on kuiva, ja jos lattian alla on hyväksytty höyrysulku. Jos kostumisen riski on olemassa, on konsultoitava ammattihenkilöä ennen lattian asentamista.

Ennen asennusta | Mitä vaatimuksia aluskerroksille on?

Lattiasta ei tule koskaan aluskerrostaan parempi, joten aluskerroksen on oltava kuiva, puhdas ja tasainen.  Suurin osa lattiavalmistajista suosittelee HusAMAn aluskerrosvaatimuksia, jotka ovat - 2 mm mittapituudessa toleranssi on +/- 3 mm ja mittapituudessa 0,25 m toleranssi on +/- 1,2 mm. Tämän jälkeen aluskerroksen poikkeusten kriittiset kohdat on käytävä läpi kohta kohdalta. Jos lattiassa on poikkeavuuksia siinä, missä sitä usein käytetään, se on vakavampaa kuin poikkeavuudet nurkissa tai seinien läheisyydessä kuormittamattomissa kohdissa.

Ennen asennusta | Millainen alusta Golvabia-puulattian alla tulee olla?

Suosittelemme aluskartonkia tai enintään 2 mm vaahtoa ohuen puu- ja laminaattilattian alle. Jos aluskerros on asennettu hyvin, lattian asentaminen on nopeampaa kartongin päälle, ja se eristää ääntä paremmin. Jos haluaa varmistaa erittäin hyvän lopputuloksen, suosittelemme käyttämään parempaa/kalliimpaa alustaa, kuten esim. 2 mm korkkialustaa, jonka ääneneristys on parempi ja joka antaa lattialle vankemman tunnun.

Asennettaessa | Kuinka paljon liikkumavaraa tulisi jättää seinien läheisyyteen?

Puu on luonnonmateriaali, joka liikkuu vaihtuvan ilmankosteuden mukaan, joten seinien ja kiinteiden esineiden läheisyyteen on jätettävä liikkumavaraa. Jätä liikkumavaraa 1,5 mm lattialankkumetriä kohden, kuitenkin vähintään 8 mm, koko lattian ympäri sekä kiinteiden kohteiden, kuten portaiden, putkien, kynnysten ja kamiinojen läheisyyteen. Näin lattia saa liikkua vapaasti vuodenaikojen vaihtuessa

Asennettaessa | Voinko asentaa lattian kelluvana huoneesta toiseen?

Kun kelluva lattia asennetaan monimutkaisiin tiloihin, lattia saattaa juuttua kiinni tai sen liike voi olla hankalaa, jolloin lattiaan tulee halkeamia. Siksi suosittelemme asentamaan laajennusliitokset huoneeseen niin, että lattia saa liikkua vapaasti. Kysy tarvittaessa ammattilaisen apua tämänlaisessa asennuksessa.

Hoitaminen | Kuinka hoidan puulattiaani?

Puhdista lattia päivittäin kuivana. Imuroi, lakaise tai moppaa lattia kuivana poistaen hiekan, pölyn tai muun lian. Luuttua lattia vain tarvittaessa hyvin puristetulla mikrokuitumopilla. Käytä vain mietoja puhdistusaineita, suosittelemme Bonan tuotteita. Emme suosittele lankamopin käyttämistä, sillä se jättää lattiaan liikaa kosteutta. Liika vesi voi johtaa lankkujen reunojen mustumiseen. Lisätietoja hoidosta löytyy hoito-ohjeista. 

Hoitaminen | Pitäisikö minun lakata uusi lattiani 1 ylimääräisen kerran?

Emme suosittele lakkaamaan uutta lattiaa liikaa. Lattia on lakattu tehtaalla 6-7 kertaa lakalla, joka vastaa korkeita vaatimuksia, ja jos päälle lisää huonompaa lakkaa, lattiaan jäävät jäljet tulevat näkyviin!

Korjaus | Lattiassani on vaurio - voiko sen korjata?

- Pieni naarmu lakkapinnassa peitetään lakkakynällä.

- Scratches and damages that have gone through the layer of laquer can be fixed with our hard wax kit.

  1. Brush the damage clean where the hard wax will be used.
  2. Melt the hard wax in the area.
  3. Mix the colors for a natural appearance.
  4. Let it harden and then scrape off excess wax with the scraper.
  5. Use the polishing cloth. Green side for a glossy appearance. White side for a matte appearance.

Instructionvideo

Suuri vaurio korjataan vaihtamalla lauta lattiaan.

Korjaus | Voinko hioa Golvabian puulattian?

Lattiamme pinnassa on 0,6 mm aito puukerros, joka on liian ohut hiottavaksi.  Olemme kehittäneet moderneja lakkoja lattian pintaan, ja ne saavat puulattian kestämään pidempään ilman tarvetta hiomiselle. Entäpä ne, jotka sanovat, että haluavat samanlaisen lattian hioessaan sen 25-30 vuoden käytön jälkeen?