Product image

Lähetä ostolista täyttämällä sähköpostiosoitteesi

Maxwear Ek Smokey 116119 Bord Ovan

Usein kysytyt kysymykset - Vinyylilattia

Oston yhteydessä | Mikä tyyppinen lattian Maxwear on?

Maxwear on vinyylilattia. Se on valmistettu laminaattilattiana, jonka keskellä on HDF-ydin, ja jossa on klick-liitokset, mutta pinta on vinyyliä, joka on sekä mukavantuntuinen että kestävä materiaali. Se on lämpimämpi ja hiljaisempi kuin laminaattilattia, jonka pinta on kovamuovia.

Oston yhteydessä | Missä Maxwear-lattiaa voi käyttää?

Maxwear on vahva ja mukava lattia, joka on tarkoitettu kotiin ja julkisiin tiloihin.  Maxwear-lattiaa ei ole tarkoitettu kosteisiin tiloihin, kuten kylpyhuoneeseen, pesutupaan jne.

Oston yhteydessä | Voiko Maxwear-lattian asentaa kellariin?

Kyllä - jos kellari on kuiva, ja jos lattian alla on hyväksytty höyrysulku. Jos kostumisen riski on olemassa, on konsultoitava ammattihenkilöä ennen lattian asentamista.

Ennen asennusta | Mitä vaatimuksia aluskerroksille on?

Lattiasta ei tule koskaan aluskerrostaan parempi, joten aluskerroksen on oltava kuiva, puhdas ja tasainen.  Suurin osa lattiavalmistajista suosittelee HusAMAn aluskerrosvaatimuksia, jotka ovat - 2 mm mittapituudessa toleranssi on +/- 3 mm ja mittapituudessa 0,25 m toleranssi on +/- 1,2 mm. Tämän jälkeen aluskerroksen poikkeusten kriittiset kohdat on käytävä läpi kohta kohdalta. Jos lattiassa on poikkeavuuksia siinä, missä sitä usein käytetään, se on vakavampaa kuin poikkeavuudet nurkissa tai seinien läheisyydessä kuormittamattomissa kohdissa.

Ennen asennusta | Millainen alusta Maxwear-lattian alla tulee olla?

Maxwear-lattiassa on integroitu korkkialusta, joten se ei tarvitse alustaa, jos aluslattia on hyvä ja tasainen. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi suosittelemme ylimääräistä kerrosta korkkialustaa tai huopapaperia. Betonilattioilla tai lattioilla, joilla on alhaalta kohdistuva kosteusriski, tulee käyttää aina höyrysulkua, esimerkiksi 0,2 mm PE.  

Ennen asennusta | Voiko Maxwear-lattian asentaa lattialämmityksen päälle?

Kyllä, Maxwear sopii hyvin lattialämmityksen päällä. Huomioi 27 C enimmäislämpötila, ja muista käyttää muovikalvoa lattian alla. 

Asennettaessa | Kuinka paljon liikkumavaraa tulisi jättää seinien läheisyyteen?

Maxwearin puuydin on luonnonmateriaali, joka liikkuu vaihtuvan ilmankosteuden mukaan, joten seinien ja kiinteiden esineiden läheisyyteen on jätettävä liikkumavaraa. Jätä liikkumavaraa 1,5 mm lattialankkumetriä kohden, kuitenkin vähintään 8 mm, koko lattian ympäri sekä kiinteiden kohteiden, kuten portaiden, putkien, kynnysten ja kamiinojen läheisyyteen. Näin lattia saa liikkua vapaasti vuodenaikojen vaihtuessa.

Asennettaessa | Voinko asentaa lattian kelluvana huoneesta toiseen?

Kun kelluva lattiaa asennetaan monimutkaisiin tai suuriin tiloihin, lattia saattaa juuttua kiinni tai sen liike voi olla hankalaa, jolloin lattiaan tulee halkeamia. Siksi suosittelemme asentamaan laajennusliitokset huoneeseen niin, että lattia saa liikkua vapaasti. Kysy tarvittaessa ammattilaisen apua tämänlaisessa asennuksessa.

Hoitaminen | Kuinka hoidan Maxwear-lattiaani?

Puhdista lattia päivittäin kuivana. Imuroi, lakaise tai moppaa lattia kuivana poistaen hiekan, pölyn tai muun lian. Luuttua lattia vain tarvittaessa hyvin puristetulla mikrokuitumopilla. Käytä vain mietoja puhdistusaineita, suosittelemme Bonan tuotteita. Emme suosittele lankamopin käyttämistä, sillä se jättää lattian liian kosteaksi. Lisää tietoa hoidosta

Korjaus | Lattiassani on jälki - voiko sen korjata?

Toisinaan vinyylin pintaan voi jäädä jälki. Aiheuttajana voi olla jokin painava, joka on ollut samassa kohdassa pitkään, tai jokin painava, jota on raahattu lattialla. Jälki katoaa useimmiten ajan myötä, ja tätä voi jouduttaa lämmittämällä pintaa varovasti, esim. asettamalla kohdan päälle muovipussin, jossa on kuumaa vettä.