Product image

Lähetä ostolista täyttämällä sähköpostiosoitteesi

Hoito-ohje kaakeli ja klinkkeri

Laatoitetut seinät ja lattiat ovat periaatteessa huoltovapaita. Tavallisesti tarvitaan vain säännöllinen puhdistus, jota mukautetaan likaantumisen ja roiskeiden pyyhkimisen tarpeen mukaan.

Säännöllinen puhdistus – päivittäinen/viikkosiivous
Kaiken tyyppiset keraamiset laatat voidaan puhdistaa vedellä ja neutraalilla tai lievästi emäksisellä puhdistusaineella (pH 7,5 - 9,5), ns. yleispuhdistusaineella. HUOM! Älä käytä pesuvedessä vihersaippuaa tai muita pesuaineita, joissa on korkea saippuapitoisuus tai liian suuri pesuainepitoisuus. 

Soprano Frame 910 01 Golvabia Ceppo Grey

Klinkkerilattia - porcellanato / lasitettu klinkkeri
Päivittäinen puhdistus tehdään yleensä kuivalla pyyhkien hiukkasten ja pölyn keräämiseksi. Viikoittainen puhdistus tehdään pyyhkien vedellä ja neutraalilla tai hieman emäksisellä pesuaineella.

HUOM! Lasittamattomien lattiaklinkkerien ja sementtilaattojen kohdalla on tärkeää käsitellä laatat, jotta lattiasta tulee likaa hylkivä ja siten helpompi puhdistaa. Suosittelemme käyttämään Filan tuotteita.

 

Kaakeliseinät
Puhdista kostealla kuitupyyhkeellä tai vastaavalla, ja muista kuivata hyvin.

Canova Emperador 369454 Miljö Hall

Saumat
Suihku-/kylpytilojen saumojen pintaan voi ajan mittaa jäädä saippua- ja ihojäämiä. Tämä pinnoite on hedelmällinen kasvualusta homeelle. Silikonimateriaalista valmistetut pehmeät liitokset voivat itsessään muodostaa hedelmällisen maaperän homeen kasvulle. Näiden tilojen saumat on siksi puhdistettava säännöllisesti heikosti tai keskivahvasti emäksisellä pesuaineliuoksella ja sen jälkeen huuhdeltava puhtaalla vedellä. Nykyaikaisilla sementtisidosaineilla on yleensä vettä hylkivä luonne, mikä vähentää merkittävästi homekasvuston riskiä ja vähentää puhdistustarvetta ajan myötä.

 

Kalkkikertymien puhdistus
Kosteiden tilojen seinälaattoihin ja saumoihin voi ajan myötä muodostua kalkkikerrostumia. Kalkki voidaan poistaa vedellä ja keskivahvalla happamalla puhdistusaineella (pH2 - 5). Ennen tällaista puhdistusta saumat on aina kyllästettävä vedellä ennen käsittelyä, jotta hapan vesi ei pääse tunkeutumaan saumoihin ja liuottamaan sauman sementtiä. Käsittelyn jälkeen on tärkeää, että pinnat huuhdellaan hyvin perusteellisesti puhtaalla vedellä.

 

 

Klint Grey Lines 377462 Miljö Dusch