Product image

Lähetä ostolista täyttämällä sähköpostiosoitteesi

Moodboard Vägg 2021

Moodboardin luominen - suunnittele sisustusprojektisi, kuten ammattilainen!

Moodboardin luominen - suunnittele sisustusprojektisi, kuten ammattilainen!

Moodboard on tapa koota haluamasi asiat ja kokeilla, mikä sopii yhteen, lisätä ja vähentää tuotteita. Sisustusideoita on usein vaikea kuvailla ilman konkreettisia kuvia. Moodboard ei ole vain sinua varten suunnitteluprosessissa, vaan myös loistava väline, kun haluat välittää ajatuksen muille - perheelle, remontin tekijälle tai myymälän henkilökunnalle. Sen avulla muut voivat helpommin neuvoa ja antaa apua matkan varrella. Jos annat ajatusprosessisi päätyä moodboard-työkaluun, vähennät yksinkertaisesti virheostojen riskiä.

Tarjoamme parhaat vinkit täydellisen moodboardin luomiseen käytettäväksi kaikissa kotiprojekteissasi.

Mitä moodboard tarkoittaa?
Moodboardin tai kollaasin, kuten sitä myös kutsutaan, käyttö on korvaamaton työkalu, kun aloitat sisustusprojektisi.
Täältä selaat inspiroivia kuvia, kangas- ja tapettinäytteitä sekä muita materiaaleja projektiin. Voit sisällyttää mukaan myös kuvia haluamistasi huonekaluista ja sisustus yksityiskohdista.

Kaksi tapaa moodboardin luomiseen:
Fyysinen moodboard – leikkaa ja liimaa käsin (kun olet valmis, voit ottaa kuvan taulusta, jolloin sinulla on aina se mukanasi muistin virkistämiseksi).
Digitaalinen moodboard-työkalu – esimerkiksi Houzz Sketch, Moodboard-sovellus jne.
Käytä molempia menetelmiä yhdessä.

Tavoitekuva
Yritä luoda selkeitä tavoitekuvia siitä elämäntavasta ja tunteesta, jonka haluat saavuttaa. Katsele kuvia ympäristöistä, väriyhdistelmistä ja materiaalisekoituksista, joista olet kiinnostunut. Pidätkö vaaleasta vai tummasta puusta? Millaisesta metallista pidät? Kromi, matta vai kiiltävä, kupari tai messinki? Materiaali, jossa on patinaa vai lakattu pinta? Millaisista tekstiileistä pidät? Onko se samettia, pellavaa vai kevyttä, ohutta kangasta. Toinen tärkeä asia on, että jos sinulla jo on huonekaluja, perintötavaroita tai muita tavaroita, älä unohda ottaa niitä mukaan prosessiin. Siten saat ne helpommin kontekstiin.

Etsi inspiraatiota.
Nykyään on olemassa lukemattomia lähteitä, kiitos rajoittamattoman pääsymme sosiaaliseen mediaan. Selaa sanomalehtiä, ota kuvia suosikkiympäristöistä.

Moodboard Magazine 2021 Antica Bardiglio Moodboard Moodboard Ljus Moodboard Vägg 2021 Close

Työskentele käytännöllisesti.
Lainaa näytteitä lattioista, kankaista, tapeteista, NCS-koodeista eri myymälöistä, vie kotiin ja katsele niitä oikeassa valossa. Lainaa useampia, jos tunnet olosi epävarmaksi, jotta voit tarvittaessa helposti vaihtaa jotain. Työskentelemällä tällä tavalla näet helposti kokonaisuuden edessäsi. Näin toimiessasi uskaltaudut kokeilemaan hieman enemmän kuin vain yrittämään korvata valkoisen värin seinällä ja näet mitä tapahtuu jäljellä olevalle sisustukselle.

Mikä on mahdollista?
Jotta unelma toteutuisi, sinun on nyt asetettava budjetti. Ehkä sinulla oli unelmasohva valittuna ensimmäisessä vaiheessa – se antoi sinulle inspiraatiota ja vaikutti erityiseen tunteeseen ja tavoitekuvaan, mutta se ei todellakaan sovi budjettiin. Nyt on aika tehdä konkreettisia valintoja ja löytää juuri haluamamme huonekalut ja tuotteet.

Nyt olet valmis aloittamaan sisustusprojektisi! Tunne on hämmästyttävän upea, kun tiedät, että tulet olemaan 100 % tyytyväinen, kun remontti on valmis, haluamatta muuttaa mitään. Vaikka prosessissa on useampi vaihe, se ei ole niin aikaa vievää kuin miltä se saattaa tuntua tämän lukemisen jälkeen.