Product image

Lähetä ostolista täyttämällä sähköpostiosoitteesi

13 Web

Villa Fernström

Tunnistamme heidät SVT:n ohjelmasta Husdrömmar (kausi 2021). Linus Fernström ja Karin Persson. Linus on jääkiekkomaalivahti, joka loukkaantumisen jälkeen joutui päättämään uransa. Karin on myymäläpäällikkö, joka suunnittelee omaa myymälää. Lisäksi perheeseen kuuluu lapset Stella ja Frans. Yhdessä he ovat luoneet yhden Ruotsin puhutuimmista huviloista. Se on korkealuokkaista muotoilua aina viimeiseen yksityiskohtaan saakka. Aina tontin valinnasta ja talon sijoittelusta sisä- ja ulkomateriaalien valintaan saakka. Suuret siveltimenvedot ja pienet yksityiskohdat – Kaikki on huolellisesti harkittua ja hyvin suunniteltua. Jopa Gert Wingårdh, johon on muuten melko vaikea tehdä vaikutusta, nostaa hattunsa ja myöntää... Aivan oikein, olevansa vaikuttunut

Ketkä asuvat täällä?
Linus Fernström ja Karin Persson lastensa 4-vuotiaan Stellan ja 6 kuukautta vanhan Franscan kanssa.

Talohistoria:
Ahtaasta pienestä puutalosta suureen täysin itse suunniteltuun huvilaan, jossa on tyylikkään tiukat linjat.

Kiinnostuksen kohteet:
Linus: Design, jääkiekko, psykologia, kodinkunnostus, liikunta
Karin: Johtajuus, liikunta, ICA, rakastaa työntekoa

Instagram: @villafernstrom

10 Web2 Stående Markering 11 Web

Vuonna 2018 Linus oli 31-vuotias ja keskellä arvostettua jääkiekkouraa eliittitasolla. Hän sai aivotärähdyksen pelin aikana, joka osoittautui yhdeksi aivotärähdykseksi liikaa ja hänen uransa pysähtyi äkisti. Tuli sairasloma ja uusi arki alkoi valjeta Linusille ja hänen perheelleen. Odottaen paranemista ja epävarmuus siitä, pystyisikö hän enää palaamaan jääkiekkoa ollenkaan, ikävystyminen otti vallan ja Linus alkoi luonnostella uutta taloa perheelle. Talo, jossa he asuivat tuolloin, oli pieni 50-luvun puutalo, ja se oli jo pystyssä suunnitellulla tontilla. Talo on nyt vaihtanut omistajaa ja muutettu toiselle tontille.
Suunnitelma uudesta talosta oli jo olemassa, mutta ideana oli, että he odottaisivat vielä muutaman vuoden ennen kuin projekti lähtee käyntiin. Nyt yhtäkkiä oli aikaa todella ajatella ja hahmotella ajatuksia ja ideoita, joita heillä oli uudesta talosta.

"Kaikki alkoi terapiana", Linus sanoo. Vamman jälkeen hänen aivonsa olivat väsyneet ja hänellä oli vaikeuksia olla ihmisten seassa ympäristöissä, joissa oli paljon melua. Siksi paikallaan istuminen ja rauhassa piirtäminen kaikessa hiljaisuudessa oli täydellistä. Alussa se oli kuitenkin hyvin hidasta, tunti päivässä oli kaikki, mitä hän jaksoi. Mutta ajan myötä tilanne parani ja jaksaminen palasi hitaasti.

Suuri etu kotona olemisessa oli se, että pystyin todella seuraamaan päivän tunteja ja näkemään, miten aurinko liikkuu tontin yli. Laitoin naruja maahan ja merkkasin, missä varjot ja valo olivat päivän eri aikoina. Se helpotti talon sijainnin valintaa. Tärkeää oli maksimoida merinäköala ja samalla saada mahdollisimman paljon valoa. Olen luultavasti suunnitellut talon yli 100 kertaa!

1 Web 9 Web 2 Web 3 Web

Golvabia-tuotteet: Tekstiilimatot Camelot & Vogue

"Bärbystä löytyy huvila, joka sijaitsee kukkulalla ja josta avautuu vaikuttava näkymä merelle ja Stenungsundiin. Tunnelma taloista Los Angelesin kallioilla, mutta mukautettuna pohjoismaiseen ilmaisuun Stenungsundin länsirannikolla. Talo erottuu ja sulautuu ympäristöön positiivisella tavalla."

Lopputuloksena oli kulmassa sijaitseva talo, jonka julkisivu oli täysin saumattomasti päällystetty ohuilla kuusisäleillä. Pohjoispuolella, merelle päin on suuret - kaksi metriä leveät ikkunat, jotka kulkevat katosta lattiaan saakka. Valo on uskomattoman miellyttävä, eikä se häikäise, jonka lisäksi voit nähdä meren kaikista huoneista. Sisäovet noudattavat talon minimalistista linjaa ja myös ne ovat katosta lattiaan saakka. Säilytystilat on integroitu ja piilotettu, mikä vain korostaa talon suunnittelun puhtautta. Myös valaistus on tarkoin harkittua. Upotetut valonauhat ja spotit antavat pehmeän ja kutsuvan ulkonäön talolle virtaviivaisesta muotoilusta huolimatta. Värimaailma on kevyt ja ilmava, jota korkeat tammiovet tasapainottavat kontrastillaan. Talossa ei myöskään ole tarpeettomia, pölyä kerääviä lattialistoja tai muita yksityiskohtia, jotka häiritsevät silmää. Golvabian matot on sävytetty muun sisustuksen kanssa yhteen ja antavat huoneille miellyttävän ja vieraanvaraisen tunteen. Vanhempien makuuhuoneeseen on valittu kokolattiamatto. Se tekee huoneesta hiljaisen ja viihtyisän. Tämä talo on hyvin harkittu pienimpään yksityiskohtaan saakka ja sen keskeisenä ideana on ollut kunnianosoitus merelle.

Kallion päällä, Bohuslänin jyrkällä tontilla sijaitseva talo hengittää 50-luvun Hollywoodia, mutta ilman, että se on ahnas tai kerskaileva. Se tuntuu samaan aikaan skandinaaviselta ja on todella kiehtova Vuonna 2020 Villa Fernström voitti myös Stenungsund Building Award -palkinnon. Osa motivaatiota on:

5 Web 6 Web 8 Web

Oman unelmatalon suunnittelu- ja suunnitteluprosessin aikana Linusissa on hitaasti herännyt ajatus ryhtyä työskentelemään muotoilijana tai arkkitehtinä. Ei ole väliä, onko kyse huonekaluista vai kokonaisista taloista, Linuksen intohimo suunnitteluun on selvä.

"On erityinen tunne nähdä, kun piirtämäsi asia muuttuu todelliseksi, ja pystyä tuntemaan materiaalit", Linus sanoo. Hänen kiinnostuksensa muotoiluun on ollut olemassa lapsuudesta lähtien, ja lapsena hän rakasti katsella äitinsä kirjoja designtaloista. Linus jatkaa:
"On ollut ja on edelleen vaikeaa päästää irti jääkiekosta, mutta mahdollisuus tehdä tämä muiden puolesta ja auttaa toteuttamaan ihmisten unelmia tuntuu hyvältä uravalinnalta ja askeleelta oikeaan suuntaan. Kokonaiskuvan saaminen on ollut erittäin hauskaa ja opettavaista, ja olen saanut paremman käsityksen siitä, mitä pitää ottaa huomioon suunnittelussa, jotta se olisi mahdollisimman helppoa rakentajien/asentajien kannalta.

Ihmiset alkoivat varhain ottamaan yhteyttä Linusiin ja kyselemään voisiko hän piirtää taloon myös heille. Siksi hän on perustanut oman arkkitehtitoimiston ja toimeksiannot ovat jo meneillään.

"Jos sinulla on mahdollisuus tehdä jotain oikeasti, haluat panostaa siihen!”, Linus päättää.

Karinin ja Linusin parhaat rakennusvinkit!

  • Suunnittele hyvin, ajattele tarpeitasi ja ole kärsivällinen, etsi tietoa!

  • Hanki taitavia rakentajia/asentajia, jotka ovat hyviä ihmisiä. Tulette tekemään yhteistyötä useita kuukausia.

  • Blocket-löydöt! Blocket-sivustolla on runsaasti löytöjä. Muista kuitenkin takuut esimerkiksi

    sekoittimen kohdalla jne.

  • Uskalla valita palkkaus urakkapalkalla, se tulee yleensä aina halvemmaksi.

  • Löydä suunnittelun punainen lanka ja pidä siitä kiinni. Ei makeaa mahan täydeltä.

13 Web