Product image

Lähetä ostolista täyttämällä sähköpostiosoitteesi

Exteriör Entre Liggande

VILLA LUNDEBERG

Rushton Arkitektur

"Ensimmäiset hahmotelmat Rushtonin perheen Villa Lundbergiin piirrettiin lautasliinaan Pohjois-Lontoossa sijaitsevassa The Woodsman -pubissa. Samalla ei luotu vain uutta kotia, vaan koko uusi elämä. Se oli käännekohta arjessa, pysähdys uralla ja siten unelmien täyttymys."

Ketkä asuvat täällä??

Edd ja Sofia Rushton yhdessä lastensa Björn, 7 vuotta, ja Leif, 1,5 vuotta, kanssa.

Matka kotiin:
Lontoon vilinästä Åkersbergan rauhaan. Edd on arkkitehti ja suunnitteli talon itse. Rakentamisen aikana hän toimi sekä arkkitehtina, sisustusarkkitehtina, projektipääl likkönä että asiakkaana. Vaativa matka, joka tarjosi monia arvokkaita oivalluksia ja kokemuksia.

kiinnostuksen kohteet EDD:

Seikkailu uusilla poluilla, Pubit, Snooker

kiinnostuksen kohteet SOFIA:

Sisustaminen, Populaarikulttuuri, Vierailu ystävien ja perheen luona

instagram:
@villalundberg | @rushtonarkitektur
web: www.rushtonarkitektur.se

IMG 3143 Test
Bichon Golden 239872 Vardagsrum Stående Close

Bichon Golden 239872 Vardagsrum Liggande Ovan

Tunnistamme heidät tv4:n Grand Designs - ohjelmasta, brittiarkkitehti Eddistä ja hänen ruotsalaissyntyisestä vaimostaan Sofiasta, jotka yhdessä vaihtoivat hektisen elämän Lontoossa rauhalliseen Margretelundiin Åkers bergassa. He ovat asettuneet aloilleen yhdessä poikiensa Björnin ja Leifin kanssa1900-luvun alkupuoliskon klassiselle kesämökkialueelle – joka on nykyään muutettu täysimittaisiksi huvilatonteiksi.

Se on luonnonkaunis ympäristö, jossa sekä männyt että kivenlohkareet nousevat maasta ja elävät rinnakkain uusien asukkaiden kanssa. Tontti, jolla talo sijaitsee, on ollut suvussa 1970-luvun lopulta lähtien, jolloin Sofian iso äiti ja isoisä ostivat sen. Joten paikka on tuttu Sofialle ja täynnä lapsuuden muistoja.

Talossa on syvän musta julkisivu, ja se koostuu kahdesta rakennuksesta, suurista lasiosista ja alakerran saumattomasta kiillotetusta beto nilattiasta, josta ristiinliimatut massiivipuiset sisäseininä nousevat. Ei listoja, sokkeleita tai vuorauksia ovien ja ikkunoiden ympärillä, kaikki on riisuttu puhtaiden linjojen luomiseksi. Olohuoneessa on 6,5 metrin huikean korkea katto, joka luo mukavan kontrastin vierei seen keittiöön, jossa sisäkattoa on sen sijaan hieman laskettu. Arkkitehtuuri tasapainoilee taitavasti avoimen ja suljetun, pimeän ja valon välillä. Nämä kaksi rakennusta on sijoitettu kulmiin ja yhdistetty pienemmällä osalla: talvipuutarhalla. Julkisivun musta puu seuraa mukana ilmiselvällä ja hieman röyhkeällä tavalla. Se, että talo on jaettu kahteen raken nukseen, perustuu sen erilaisiin toimintoihin. Toinen osa on seurustelua varten, kun taas toinen on yksityisempi alue, jossa rauha ja lepo ovat etusijalla.

Voisi helposti ajatella, että talo tuntuisi jäykäl tä ja kovalta, mutta se ei ole niin. Päinvastoin, huolella harkitut ja mielenkiintoiset yksityis kohdat vangitsevat katseen. Ristiinliimatun massiivipuun lämmin tunnelma luo mukavuutta ja asuintilojen runsaiden lasiosien kautta syntyy yhteys luontoon, mikä tekee kokonaisuudesta erittäin kodikkaan.

Villa Lundberg -projektilla on ollut kaksi tarkoitusta: Olla perheen koti. Mutta se oli myös Eddille mahdollisuus osoittaa taitojaan arkkitehtina Ruotsin markkinoilla. Tämän talon oli määrä olla hänen show case -talonsa uudelle Rushton Arkitektur -yritykselleen. Kun he lähtivät Lontoosta, Edd oli vakiinnuttanut asemansa alalla, ja Ruotsiin tulo tarkoitti, että hänen oli aloitettava uransa alusta. Saadakseen kaiken toimimaan, hän johti projektia, kaiken lisäksi monella tavalla! Edd sanoo:

– Olin yhtä aikaa arkkitehti, sisustusarkki tehti, projektipäällikkö, kustannusvastaava ja asiakas! Se oli iso työ ja toisinaan stressaavaa, unohtamatta kaiken uuden oppimista. Mutta se oli uskomattoman palkitseva kokemus ja auttoi minua kehittymään arkkitehtina Skan dinaviassa. Sain ensikäden kokemusta talon suunnittelun ja rakentamisen kaikista osista ja vaiheista sekä ainutlaatuista näkemystä asiak kaan näkökulmasta oman kodin rakentamisessa. Nämä kokemukset ovat osoittaneet minulle, kuinka voin auttaa asiakkaita toteuttamaan visionsa.

Rushtonin parhaat vinkit talon rakentamiseen:


1: löydä hyvä arkkitehti.
Taitava arkkitehti voi antaa valta van panoksen projektiisi, olipa kyse sitten budjetin hyödyntämisestä parhaalla mahdollisella tavalla, tontin erityispiirteiden työstämisestä, oikean näkymän löytämisestä, joka seuraa auringon liikerataa sekä sen varmistamisesta, että designratkaisu on tehokas, kestävä ja joustava, jotta se voi vastata ajan myötä muuttuviin tarpeisiin.

2: kallis ei välttämättäole parempi.
Sinun ei tarvitse käyttää kalliita materiaaleja nauttiaksesi hienosta arkkitehtuurista. Villa Lundber gissa yhdistyvät yksinkertaiset ja suhteellisen kustannustehokkaat materiaalit - betoni, mänty ja kuusi -
tarkkaan harkittuihin yksityiskohtiin, joilla saavutetaan arkkitehtonista vaikuttavuutta, joka on enemmän kuin osiensa summa.

3. vähemmän on enemmän.
Elämme epävarmoja aikoja, jolloin rakennuskustannukset sekä kodin ylläpito- ja ylläpitokustannukset ovat korkeat. Näissä olosuhteissa on tärkeää, että jokainen neliömetri las ketaan suunnitteluvaiheessa. Lyhyesti sanottuna viestini on: rakenna vähem män, rakenna älykkäämmin .

Concept Diagram

"Sisal City -matto täytti kaikki vaati muksemme ja sopii täydellisesti taloon"

 

Jotta jokainen huone saisi oman luonteensa ja pehmentäisi talon muuten melko karua muotoilua, talossa on käytetty erilaisia mattoja, niin erillisiä kuin kokolattiamattojakin, tasapai nottamassa sisustusta. Matot ovat täysin oma sisustuselementtinsä. Edd selventää:


– Matot voivat vaikuttaa dramaattisesti huoneen tunnelmaan ja luonteeseen. Matto voi auttaa rajaamaan tiloja suuressa avoimessa tilassa ja vaikuttaa myös akustiikkaan, esimerkik si olohuoneessamme on erittäin korkea katto.

Keittiöön ja olohuoneeseen, jotka molemmat ovat osa avointa tilaa, jossa on betonilattiat, haluttiin suuri, neliömäinen ja erillinen matto. Edd jatkaa:

– Olohuoneeseen valitsimme paksun ja pehmeän Bichon-maton (väri: Golden), joka tuntuu ylelliseltä jalkojen alla ja jonka värisävy sopii täydellisesti sekä betonilattiaan että ris tiinliimattuihin massiivipuuseiniin. Tilava koko vaimentaa myös ääntä ja vähentää kaikumista, joten huoneessa on miellyttävä akustiikka.

Talon molemmat portaat on päällystetty Sisal City -matolla (väri: Grain), ja kuten sen nimikin paljastaa, kyseessä on sisalimatto.

– Etsimme portaille tukevaa ja kestävää pin taa, jotain karheampaa, joka estää liukastumis ta. Halusimme myös luonnollisen ja ekologisen tuotteen, joka sopii yhteen sekä itse portaiden että paljaiden ristiinliimattujen massiivipuu seinien kanssa. Löysimme Sisal Cityn, joka täytti kaikki vaatimukset ja sopii täydellisesti taloomme.


Kun nouset portaita ylös talon parviosaan, joka sijaitsee avoimen olohuoneen yläpuolella, kohtaat jälleen sisalin, tällä kertaa erillisenä kantattuna mattona. Koko sisustus tuntuu tarkkaan harkitulta ja viileä sisal sopii hyvin yhteen ilmavien puurakenteisten kattovalai simien (Pilke Signature) kanssa. Kaikilla talon osilla on tehtävänsä. Se on selkeää, ytimekästä ja miellyttävää.

– Suunnittelu noudattaa biofiilisen suunnit teluperiaatteita, joissa olemme tuoneet luonnon materiaalit, tekstuurit ja värit kotiin. Noudatimme samoja periaatteita valittaessam me muita materiaaleja, huonekaluja, kankaita ja mattoja. Tuloksena on, että kodissamme on rauhallinen, harmoninen ja luonnollinen ilma piiri, jota todella rakastamme. Itse asiassa tut kimukset ovat osoittaneet, että kun kotona on luonnollisia elementtejä, se vähentää stressiä ja lisää tuottavuutta, luovuutta ja hyvinvointia. Ja voimme varmistaa, että näin todella on!

Sisal City Grain 241215 Trappa

LASTENHUONE

Vogue Stål 238795 Sovrum Stående

Barnens sovrum - Villa Lundeberg.

Vogue Stål 238795 Barnrum Liggande

Barnens sovrum - Villa Lundeberg.

Vogue Stål 238795 Barnrum Stående

Barnens sovrum - Villa Lundeberg.

Jos nouset portaat toiseen kerrokseen talon yksityisemmästä osasta, löydät poikien makuuhuoneet. Kaksi hieman pienempää ja lähes identtistä huonetta, joissa kummassakin on suuret ikkunat. Ikkunat ovat riittävän syvät, jotta syvennyksiin voi käpertyä tyynyjen ja kirjojen kanssa. Molemmissa huoneissa on Vogue-matto, joka on asennettu peribritti läiseen tapaan kokolattiamattona. Se auttaa vaimentamaan ääntä ja kokolattianmaton pehmeä pinta on mukava kontrasti alakerran betonilattialle. Valitun värin nimi on Stål, harmaa sävy, jossa on vaaleansininen sävyä. Tämä matto myös vahvistaa rauhallisuuden ja harmonian tunnetta.

– Ajattelimme ensin kovaa lattiaa ja irtomattoa, mutta sitten saimme käsiimme näytteen Golvabian Vogue-matosta (väri: Stål). Pidimme lineaarisesta kuviosta, joka on sekä moderni että arkkitehtoninen, ja rakastimme kuinka pehmeä se on. Joten päätimme hankkia Vogue-kokolattiamaton luomaan pehmeää ja kodikasta tunnelmaa poikien makuuhuoneisiin.

Edd ja Sofia ovat valinneet mattoja, joilla on täysin erilainen luonne ja käyttöympäristö. Ne kaikki on mukautettu paikkaan ja tarvittavaan toimintaan sopiviksi, ja kuten kaikki muukin talon suunnittelussa, myös matot on valittu erittäin huolellisesti.

– Toimivuus on tietenkin ratkaiseva tekijä. On tärkeää, että harkitsemasi matto sopii aiottuun tilaan ja toimintoon ja sillä on oikeat tekniset ominaisuudet. Sopiiko se esimerkiksi yhteensopiva lattialämmityksen kanssa, on se helppo pitää puhtaana jne. On myös tärkeää miettiä, millaista tunnelmaa tai tunnetta ha luat luoda, pitäisikö maton olla pehmeä, paksu, lämmin ja kodikas? Maalaismainen, luonnolli nen ja ekologinen? Hienostunut ja moderni?


Jokaisesta yksityiskohdasta on havaittavissa, että Edd ja Sofia osaavat luoda huoneen. Aina seinien materiaalista pieniin yksityiskohtiin, kuten kahvoihin ja nuppeihin, huonekaluihin ja tietysti mattoihin saakka.

Sisal City Grain 241215 Loft Stående