{{setCurrentPageId(13875)}} {{setLanguageId(0)}}

Usein kysyttyä

Oston yhteydessä

Mikä tyyppinen lattian Maxwear on?

Maxwear on vinyylilattia. Se on valmistettu laminaattilattiana, jonka keskellä on HDF-ydin, ja jossa on klick-liitokset, mutta pinta on vinyyliä, joka on sekä mukavantuntuinen että kestävä materiaali. Se on lämpimämpi ja hiljaisempi kuin laminaattilattia, jonka pinta on kovamuovia.

Missä Maxwear-lattiaa voi käyttää?

Maxwear on vahva ja mukava lattia, joka on tarkoitettu kotiin ja julkisiin tiloihin.  Maxwear-lattiaa ei ole tarkoitettu kosteisiin tiloihin, kuten kylpyhuoneeseen, pesutupaan jne.

Voiko Maxwear-lattian asentaa kellariin?

Kyllä - jos kellari on kuiva, ja jos lattian alla on hyväksytty höyrysulku. Jos kostumisen riski on olemassa, on konsultoitava ammattihenkilöä ennen lattian asentamista.

Ennen asennusta

Mitä vaatimuksia aluskerroksille on?

Lattiasta ei tule koskaan aluskerrostaan parempi, joten aluskerroksen on oltava kuiva, puhdas ja tasainen.  Suurin osa lattiavalmistajista suosittelee HusAMAn aluskerrosvaatimuksia, jotka ovat  -  2 mm mittapituudessa toleranssi on +/- 3 mm ja mittapituudessa 0,25 m toleranssi on +/- 1,2 mm. Tämän jälkeen aluskerroksen poikkeusten kriittiset kohdat on käytävä läpi kohta kohdalta. Jos lattiassa on poikkeavuuksia siinä, missä sitä usein käytetään, se on vakavampaa kuin poikkeavuudet nurkissa tai seinien läheisyydessä kuormittamattomissa kohdissa.

 

 

Ennen asennusta

Mitä alustaa tulisi käyttää Maxwear-lattian alla?

Maxwear-lattiassa on integroitu korkkialusta, joten se ei tarvitse alustaa, jos aluslattia on hyvä ja tasainen. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi suosittelemme aluskartonkia tai jopa ylimääräistä kerrosta korkkialustaa. 

Voiko Maxwear-lattian asentaa lattialämmityksen päälle?

Kyllä, Maxwear sopii hyvin lattialämmityksen päällä. Huomioi 27 C enimmäislämpötila, ja muista käyttää muovikalvoa lattian alla. Kattavat tiedot löydät Lattialämmitystiedoistamme 

Asennus

Kuinka paljon liikkumavaraa tulisi jättää seinien läheisyyteen?

Maxwearin puuydin on luonnonmateriaali, joka liikkuu vaihtuvan ilmankosteuden mukaan, joten seinien ja kiinteiden esineiden läheisyyteen on jätettävä liikkumavaraa. Jätä liikkumavaraa 1,5 mm lattialankkumetriä kohden, kuitenkin vähintään 8 mm, koko lattian ympäri sekä kiinteiden kohteiden, kuten portaiden, putkien, kynnysten ja kamiinojen läheisyyteen. Näin lattia saa liikkua vapaasti vuodenaikojen vaihtuessa.

Voinko jatkaa lattian asennusta toiseen huoneeseen?

Kun lattiaa asentaa monimutkaisiin tai suuriin tiloihin, lattia saattaa juuttua kiinni tai sen liike voi olla hankalaa, jolloin lattiaan tulee halkeamia. Siksi suosittelemme asentamaan laajennusliitokset huoneeseen niin, että lattia saa liikkua vapaasti. Kysy tarvittaessa ammattilaisen apua tämänlaisessa asennuksessa.

Huolto ja hoito

Kuinka hoidan Maxwear-lattiaani?

Puhdista lattia päivittäin kuivana. Imuroi, lakaise tai moppaa lattia kuivana poistaen hiekan, pölyn tai muun lian.

Kostuta lattiaa vain tarvittaessa hyvin puristetulla mikrokuitumopilla. Käytä vain mietoja pesuaineita. Emme suosittele lankamopin käyttämistä, sillä se jättää lattian liian kosteaksi.

Lisää tietoa hoidosta - Hoito-ohje

Korjaus

Lattiassani on jälki - voiko sen korjata?

Toisinaan vinyylin pintaan voi jäädä jälki. Aiheuttajana voi olla jokin painava, joka on ollut samassa kohdassa pitkään, tai jokin painava, jota on raahattu lattialla. Jälki katoaa useimmiten ajan myötä, ja tätä voi jouduttaa lämmittämällä pintaa varovasti, esim. asettamalla kohdan päälle muovipussin, jossa on kuumaa vettä.