Product image

Lähetä ostolista täyttämällä sähköpostiosoitteesi

IMG 0919

Resurssiälykäs puulattiatuotanto

Yrityksemme kasvaa,
mutta jätämme myös enemmän puita metsään...

Meille on tärkeää käyttää luonnonvaroja mahdollisimman älykkäästi. Puulattiamme ovat esimerkkejä siitä, kuinka resursseja voidaan käyttää tehokkaasti ja silti säilyttää sama luonne kuin massiivipuulattialla. Koska meillä on Anderstorpissa oma puulattiatuotanto, hallitsemme täysin tuotteitamme ja käyttämiämme
raaka-aineita.

Aloitimme investoimaan tulevaisuuteen 30 vuotta sitten ohuilla puulattioillamme, koska niissä oli moderni ja älykäs rakenne. Tehokkaampi materiaalien käyttö ja paremmat ominaisuudet ovat nyt tärkeämpiä kuin koskaan ennen. Viime vuosina tekemämme investoinnit automaation ja digitalisaation lisäämiseen johtavat sekä energiatehokkuuteen että raakaaineen entistä parempaan hyödyntämiseen.

Me Golvabialla uskomme, että toiminnalliset ja resurssitehokkaasti luonnonmateriaaleja käyttävät puulattiat, ovat edelleen lattia-alan tulevaisuutta 30 vuoden jälkeenkin! Lue lisää puulattiamme rakenteesta.

IMG 1247 Test

Aitoa puuta

Puulattioidemme pinta on valmistettu aidosta puusta, jossa jokainen lauta on saanut ulkonäkönsä juuri niistä olosuhteista, jotka ovat olleet
puun kasvupaikalla. Sijainti, sää ja maaperä tekevät puuraakaaineesta ainutlaatuisen, aivan kuten hienosta viinistä! Puun tehokkaan ja kestävän käytön varmistamiseksi käytämme viilua.

Viilut ovat ohuita puukerroksia, jotka on leikattu hienoimmista puista, ja joiden ulkonäkö on yhtä kaunis ja täyteläinen kuin massiivipuisen
lattialankun. Viilua käytettiin jo muinaisessa Egyptissä, maassa, josta puuttuivat suuret metsävarannot. Näille ihmisille puu oli arvokas raaka-aine, jota käytettiin erittäin taloudellisesti ja älykkäästi.
Käyttämällä viiluja lattioissamme, kuten muinaiset egyptiläiset, saamme jokaisesta puusta mahdollisimman paljon materiaalia, joten
saamme myös paljon enemmän lattiapäällystettä ja säästämme siten luonnon arvokkaita resursseja.

Yllä olevasta mallista näet, kuinka paljon enemmän materiaalia saat yhdestä ja samasta puusta verrattuna massiivipuulattian tuotantoon.

Maxwood Lodge Ek Natur Naturvit 136844 Matbord Ljust Ovan

Vakaa ja resurssitehokas

Vakaan ja kestävän lattian valmistamiseksi käytämme keskikerrokseen puukuitulevyä (HDF). Tämä tehdään hyödyntämällä puun ja puuntuotannon ylijäämämateriaaleja. Tuotanto on resurssitehokasta, jossa jopa jäte muutetaan uusiksi kauniiksi lattioiksi.

Lisäksi tämä rakenne tekee lattiasta myös erittäin kestävän. Ohut puukerros yhdessä HDF-ytimen kanssa tekee lattiasta kaksi kertaa perinteisiä puulattioita kovemman, mutta säilyttäen sekä lämmön että mukavuuden. Testeissä, joissa lattialle pudotettiin raskas teräspallo, havaittiin, että ohuet puulattiamme pärjäävät perinteisiä puulattioita paremmin - jotka vaurioituivat syvemmältä.

Resurssmart Fi

Meille on tärkeää, että puulattiamme ovat kestäviä sekä valmistaa että käyttää. Ma-xwood-sarjamme Pohjoismainen Joutsenmerk-ki osoittaa, että lattiamme täyttävät tiukat ja elinkaareen pohjautuvat vaatimukset. Ma-xwood-lattiamme ovat hyviä sekä ympäristölle että sinulle käyttäjänä. Siitä olemme erittäin ylpeitä!

 

Joutsenmerkitty lattia täyttää seuraavat vaatimukset:

• Uusiutuvien ja/tai kierrätettyjen materiaalien osuus on korkea

• Täyttää terveydelle ja ympäristölle vaarallisille aineille asetetut tiukat vaatimukset

• Takaa alhaiset päästöt ja hyvän sisäilman

• On valmistettu energiatehokkaasti

• Erittäin kestävä

Lähde: svanen.se

Faner Josefine_1