Product image

Lähetä ostolista täyttämällä sähköpostiosoitteesi

Näin pidät huolen puulattiasta

Hienoa puussa on, että se ikääntyy hyvin, värit syvenevät ja oikealla hoidolla se kestää monia vuosia. Tässä tulee vähän ajateltavaa.

Päivänvalolle altistuva puu muuttaa väriään, tämä on luonnollista ja sitä esiintyy kaikissa puutuotteissa. Siksi voi olla hyvä siirtää mattoja pari senttiä silloin tällöin, jotta selkeitä rajoja ei jää näkyviin. Puulajeissa, kuten männyssä, kirsikassa ja saksanpähkinässä, värimuutokset ovat suurempia. Puu on luonnonmateriaali, jonka ulkonäössä on paljon vaihtelua. Ei ole olemassa sääntöjä siitä, miltä sen pitäisi näyttää, joten yksittäisillä laudoilla voi olla toisistaan poikkeava ulkonäkö. Se on luonnollista.

Plank stående

• Käytä vankkoja ovimattoja. Lika johtaa puulattioiden kulumiseen. Laittamalla kuramaton sisäänkäynnin ulkopuolelle ja ovimaton sen sisäpuolelle vältyt tuomasta sisälle likaa ja soraa, joka kuluttavat kovasti lattiaa.

• Kuivaa vesi ja muut nesteet välittömästi.

• Laita kaikkiin huonekaluihin huopatassu, jotta lattiaan ei synny tarpeettomia naarmuja. Kun siirrät raskaita huonekaluja – nosta, älä raahaa niitä. Tassut on pidettävä puhtaina.

• Vältä teipin käyttöä lattiassa. Lattian lakattu pinta on tehty kestämään kulutusta ja käyttöä. Epäsuotuisissa olosuhteissa teippi voi aiheuttaa lakan irtoamisen.

• Luuttua lattiat vain tarvittaessa, kun niissä on tahroja tai ne ovat likaisia. Käytä vain mietoja puhdistusaineita, suosittelemme Bonan tuotteita. Kultaisena sääntönä on käyttää mahdollisimman vähän vettä.

Lataa:  Hoito-ohje 

Maxwood Lodge Ek Natur Naturvit 136844 Matbord Ljust Ovan