{{setCurrentPageId(13862)}} {{setLanguageId(0)}}

Pinta ja kuviointi

Kaikissa Golvabia-puulattioissa on erittäin kestävä pinta, joka pidentää lattian elinikää ja on helppo hoitaa. Tarjoamme 5 erityyppistä pintaa, “tavallinen” lakka, mattalakka, öljytty, harjattu ja värikäsitelty pinta. Kaikki lakkamme ovat luonnollisesti liuotinaineettomia, eivätkä sisällä formaldehydiä tai isosyanaattia. Puulattiamalleja on neljä erilaista, lankku/lodge, 2-sauvainen, 3-sauvainen  ja laivankansi. Pinta ja kuviointi vaikuttavat lopputulokseen. Ohessa on kuvattuna erilaiset pinnat, joita tarjoamme puulattioille, sekä eri kuvioinnit, joita valmistamme.

Lakattu pinta

Kutsutaan myös puolikiiltäväksi pinnaksi, jonka kiiltoaste on 30. Tämä on pohjoismaissa yleisimmin käytetty kiiltoaste. Lattiamme on lakattu 6-kerroksisesti, jotta lattia saisi kauniin ulkoasun ja hyvän kestävyyden. Joka kerros on ohut ja kullakin on omat ominaisuutensa, jotka toimivat yhdessä optimaalisesti käyttöä ajatellen.

Mattalakattu pinta

Mattalakattu pinta on kasvattanut suosiotaan viime vuosina, etenkin öljytyn lattian korvikkeena. Mattapinnan kiiltoaste on 10. Lattia saa pehmeän ja luonnollisen pinnan, lähes kuin öljyttykin lattia, ja sitä on lähes yhtä helppo hoitaa kuin lakattua lattiaa. Mattalakattu lattia on yhtä kestävä kuin tavallinen lakattu lattia.

Öljytty lattia

Golvabia käyttää kovavaha öljyä öljypintaisen lattian valmistamiseen. Kovavaha öljy antaa kauniin pinnan, joka säilyttää aidon puulattian puun tunnun. Pinta on likaa ja kosteutta hylkivä, kestävä ja tahrautumaton. Öljy imeytyy puuhun ja muodostaa pinnalle suojaavan kerroksen. Öljyttyä pintaa tulee huoltaa säännöllisin väliajoin, mutta se kuitenkin helppo hoitoinen. Hoitokertojen tiheys riippuu siitä, kuinka kovassa käytössä lattia on.

Värjätty pinta

Perinteistä, hyvää lattiapuuta, kuten tammea tai saarnia on käytetty eri väreissä kautta aikojen. Tällä hetkellä suosituimmat värit ovat valkoinen ja musta. Värjätyn pinnan ensimmäiseen lakkakerrokseen lisätään väripigmenttiä, joka harjataan puuhun, jolloin lattia saa kauniin ohutkalvoisen pinnan viemättä puun tuntua. Tämän jälkeen lakkaamme lattian niin kuin muutkin.

Harjattu pinta

Harjatessa puun rakenne ja juovat tulevat esiin. Näin saadaan luonnollinen pinta, joka on pehmeä ja lämmin, kuten vain aito puulattia voi olla. Harjaaminen poistaa enemmän pehmeää kuin kovaa puuta, mikä korostaa puun rakennetta. Tämän jälkeen lattia käsitellään kuin tavanomainen lattia.

Kuviointi

Lankku / Lodge

Lankku / Lodge

Lankku / Lodge tai 1-osainen kuviointi on perinteinen kuvio, jossa puulattia on luonnollisimmassa asussaan. Lattian pitkällä sivulla on viiste, joka saa lattian näyttämään enemmän lankkulattialta.

2-sauvainen

2-sauvainen

2-sauvainen on suosittu parkettikuviointi, hieman suuremmat palat antavat elegantin ulkoasun, ja lattia pääsee oikeuksiinsa etenkin hieman suuremmilla pinnoilla.

3-sauvainen

3-sauvainen

3-sauvainen  on tavanomaisin parkettikuviointi. Alun perin pienten palojen käyttäminen mahdollisti puun hyödyllisemmän käytön, jolloin  isot lankut voitiin käyttää huonekaluihin. 3-sauvainen lattia on eläväinen, mutta silti hillityn kaunis.

Laivankansi

Laivankansi

Laivankansi on kuviointi, jossa on musta rajaus, jonka ansiosta lattia näyttää laivankannelta. Laivoissa jokainen kansilankku tervattiin, ettei vesi pääsisi niiden väliin. Golvabian laivankannessa rajaus  on jyrsitty ja maalattu lakan alta, eikä se edellytä erityisiä toimenpiteitä asentaessa.