{{setCurrentPageId(13867)}} {{setLanguageId(0)}}

Usein kysyttyä

Oston yhteydessä

Mihin voin asentaa Lightwood-lattian?

Lightwood-puulattia on tarkoitettu kotiin ja kevyen kapasiteetin julkiseen tilaan. Jos lattiaa hoitaa oikein ja suojelee sitä esim. suurilta vesimääriltä hiekalta, lattia voi kestää hyvin pitkään. Toisaalta lattia, joka asennetaan vääränlaiseen tilaan, ja jota hoidetaan väärin, voi kulua hyvin nopeasti. Lightwood-lattiaa ei ole tarkoitettu kosteisiin tiloihin, kuten kylpyhuoneeseen, pesutupaan jne. Huomioi, että kotieläimet, kuten koirat, voivat aiheuttaa naarmuja puulattiaan.

Mikä on puu- ja laminaattilattian ero?

Lightwood on puulattia, jonka pinnasta 0,6 mm on aitoa puuta. Se on lämpimämpi ja hiljaisempi kuin laminaattilattia, jonka pinta on muovia. Saat myös uniikin ulkoasun, jonka vain puu voi antaa.

Näyttääkö lattiani samanlaiselta kuin liikkeen näytepala?

Lightwood on lattia, jossa on aitoa puuta, ja koska puu on aitoa, lattian ulkoasu varioi. Erilaiset juovat, värit ja rakenteet ovat puulattioidemme vahvuuksia. Tässä ei ole mitään vikaa, vaan se on todiste siitä, että kyseessä on aito puu. Paremman kokonaiskuvan lattian lopullisesta ulkoasusta saa verkkosivumme viitekuvistamme, joissa on useita laattoja yhdessä.

Ennen asennusta

Mitä alustaa tulisi käyttää Lightwood-lattian alla?

Kyllä, Lightwood sopii hyvin lattialämmityksen päällä. Huomioi 27 C enimmäislämpötila, ja muista käyttää muovikalvoa lattian alla. Kattavat tiedot löydät Lattialämmitystiedoistamme

Voiko Lightwood-lattian asentaa kellariin?

Kyllä - jos kellari on kuiva, ja jos lattian alla on hyväksytty höyrysulku. Jos kostumisen riski on olemassa, on konsultoitava ammattihenkilöä ennen lattian asentamista.

Mitä vaatimuksia aluskerroksille on?

Lattiasta ei tule koskaan aluskerrostaan parempi, joten aluskerroksen on oltava kuiva, puhdas ja tasainen. Suurin osa lattiavalmistajista suosittelee HusAMAn aluskerrosvaatimuksia, jotka ovat - 2 mm mittapituudessa toleranssi on +/- 3 mm ja mittapituudessa 0,25 m toleranssi on +/- 1,2 mm. Tämän jälkeen aluskerroksen poikkeusten kriittiset kohdat on käytävä läpi kohta kohdalta. Jos lattiassa on poikkeavuuksia siinä, missä sitä usein käytetään, se on vakavampaa kuin poikkeavuudet nurkissa tai seinien läheisyydessä kuormittamattomissa kohdissa.

 

 

Ennen asennusta

Mitä alustaa tulisi käyttää Lightwood-lattian alla?

Suosittelemme aluskartonkia tai enintään 2 mm vaahtoa ohuen puu- ja laminaattilattian alle. Jos aluskerros on asennettu hyvin, lattian asentaminen on nopeampaa kartongin päälle, ja se eristää ääntä paremmin. Jos haluaa varmistaa erittäin hyvän lopputuloksen, suosittelemme käyttämään parempaa/kalliimpaa alustaa, kuten esim. 2 mm korkkialustaa, jonka ääneneristys on parempi ja joka antaa lattialle vankemman tunnun.

Asennus

Kuinka paljon liikkumavaraa tulisi jättää seinien läheisyyteen?

Puu on luonnonmateriaali, joka liikkuu vaihtuvan ilmankosteuden mukaan, joten seinien ja kiinteiden esineiden läheisyyteen on jätettävä liikkumavaraa. Jätä liikkumavaraa 1,5 mm lattialankkumetriä kohden, kuitenkin vähintään 8 mm, koko lattian ympäri sekä kiinteiden kohteiden, kuten portaiden, putkien, kynnysten ja kamiinojen läheisyyteen. Näin lattia saa liikkua vapaasti vuodenaikojen vaihtuessa.

Voinko jatkaa lattian asennusta toiseen huoneeseen?

Kun lattiaa asentaa monimutkaisiin tiloihin, lattia saattaa juuttua kiinni tai sen liike voi olla hankalaa, jolloin lattiaan tulee halkeamia. Siksi suosittelemme asentamaan laajennusliitokset huoneeseen niin, että lattia saa liikkua vapaasti. Kysy tarvittaessa ammattilaisen apua tämänlaisessa asennuksessa.

Huolto ja hoito

Kuinka hoidan Lightwood-lattiaani?

Puhdista lattia päivittäin kuivana. Imuroi, lakaise tai moppaa lattia kuivana poistaen hiekan, pölyn tai muun lian.

Kostuta lattiaa vain tarvittaessa hyvin puristetulla mikrokuitumopilla. Käytä vain mietoja pesuaineita. Emme suosittele lankamopin käyttämistä, sillä se jättää lattiaan liikaa kosteutta. Liika vesi voi johtaa lankkujen reunojen mustumiseen.

Lisää tietoa hoidosta - Hoito-ohje

Pitäisikö minun lakata uusi lattiani 1 kerran?

Emme suosittele lakkaamaan uutta lattiaa liikaa. Lattia on lakattu tehtaalla 6-7 kertaa lakalla, joka vastaa korkeita vaatimuksia, ja jos päälle lisää huonompaa lakkaa, lattiaan jäävät jäljet tulevat näkyviin!

Korjaus

Lattiassani on vaurio - voiko sen korjata?

Pienet lakkapinnan korjaukset voi tehdä lakkakynällä.

Suuret korjaustoimenpiteet ja isommat vauriot, jotka läpäisevät lakkakerroksen voi hoitaa kovavahalla täyttöaineella

Tältä sivulta löytyy korjausohjeita

Erittäin suuret vauriot korjataan vaihtamalla lattialaatta, tällaisia vaurioita ei voi hioa pois. Katso ohje YouTube-videosta

Voiko Lightwood-lattiaa hioa?

Ei, Lightwood-lattian pinnassa on 0,6 mm aito puukerros, joka on liian ohut hiottavaksi. Olemme kehittäneet moderneja lakkoja lattian pintaan, ja ne saavat puulattian kestämään pidempään ilman tarvetta hiomiselle. Entäpä ne, jotka sanovat, että haluavat samanlaisen lattian hioessaan sen 25-30 vuoden käytön jälkeen?