Product image

Lähetä ostolista täyttämällä sähköpostiosoitteesi

HOITO-OHJEET

Tekstiililattia on helppo huoltaa ja ylläpitää, kunhan sen puhdistuksesta ja hoidosta huolehditaan säännöllisesti. Helpoin tapa hoitaa mattoa on estää sen likaantuminen, eli varmista, että ulko-ovella on sopiva kuramatto, älä kävele sisään likaisilla kengillä ja imuroi matto säännöllisesti.

Jos olet pohtimassa oikean maton valintaa, kysy rohkeasti myymälän henkilökunnalta, mikä matto parhaiten sopii haluamaasi tilaan. Tarvitsetko maton, jolla on korkeampi kulutusluokka, vai haluatko vain mukavuutta?

Kaikista mallistoista käy ilmi maton kulutusluokka ja se, kestääkö matto esimerkiksi toimistokalusteiden pyöriä tai voidaanko se asentaa portaikkoon tai kellariin.

LATAA koko hoito-ohjeemme täältä

Camelot Sand Vardagsrum 2 238439

VINKKEJÄ TAHRANPOISTOON

Matolle on helppo läikyttää jotain! Tällä videolla annamme parhaat vinkkimme kahvitahran poistoon veluurimatolta.

Tärkeintä on ottaa huomioon millainen tahra on kyseessä. Yleinen neuvo on:

  • Yritä poistaa tahrat mahdollisimman pian.

  • Kokeile tahranpoistoainetta aina huomaamattomaan osaan mattoa nähdäksesi, kestääkö matto käsittelyä aineella.

  • Älä koskaan yritä hangata tahraa pois, vaan liota tahrat. Kun tahrat on poistettu, harjaa tahrakohta pinnan ollessa yhä kostea.

  • Voit käyttää myös hiustenkuivaajaa matalalla lämmöllä, jolloin kuidut palautuvat helpommin muotoonsa.

  • Jos sinusta tuntuu, että matto tarvitsee pesua, ota yhteyttä alan ammattilaisiin.

LATAA ohjeet tahranpoistoon täältä

ASENNUS JA HUOLTO

Varmista aina, että valitset aina oikean maton oikeaan tilaan. Voit joko etsiä näitä tietoja suodatinnäkymästä kohdasta Tekstiililattiat tai lukea niistä kunkin malliston tiedoista.

  • Jos sinulla on mittojen mukaan valmistettu matto, kierrä sitä säännöllisesti, jotta kuluminen jakautuu tasaisesti koko pinnalle. Näin voit pidentää maton käyttöikää ja estää epätasaisen kulumisen.

  • Suora auringonvalo voi myös haalistaa värejä ja saada maton kuidut hajoamaan nopeammin. Yritä välttää mittojen mukaan valmistetun maton sijoittamista suoraan auringonvaloon tai käytä verhoja tai kaihtimia vähentääksesi altistumista.

  • Jos matto kastuu roiskeista tai puhdistuksen yhteydessä, kuivaa kosteus mahdollisimman pian pehmeällä liinalla tai paperipyyhkeellä. Älä jätä vettä matolle liian pitkäksi aikaa, sillä se voi vahingoittaa kuituja.

Auckland Blyerts 237624 Sovrum Snettovanifrån