{{setCurrentPageId(13884)}} {{setLanguageId(0)}}

Usein kysyttyä

Matto on aina ollut suosittu sisustuselementti. Matoilla luot helposti kotiisi lämpöä ja uutta ilmettä. Valitse haluamasi laatu, väri, muoto ja koko. Leikkaamme mattosi toiveidesi mukaisesti.

Miksi valita kokolattiamatto? Kokolattiamatto on pehmeä ja mukava jalkojen alla. Kokolattiamatolla luot kotiisi lämpöä ja vaimennat ääntä

Mikä matto kävisi huoneeseeni? Tärkeintä on selvittää, onko matto sopiva juuri kyseiseen huoneeseen. Selaa vaihtoehtoja klikkaamalla tästä 

Missä mitoissa voin ostaa mattoni? Golvabialla on Free Form -palvelu, jonka ansiosta voit saada mattosi juuri toiveidesi mukaan. Suurin leveys on kuitenkin 400 cm. Lisää tietoa Free Form -palvelusta ja luonnosmatoista saat täältä

Minkälaisen kanttauksen voin saada mattoon? Moniin matoistamme saa hienon reunuksen, ja muihin saa lankakantin. Lankakantin valinta tekee matosta tyylikkään ja lisää sen elinikää. 

Mitä tulisi ottaa huomioon kokolattiamaton mittauksessa? Suosittelemme leikkaamaan kokolattiamaton asennuspaikalla. Sitä varten kannattaa tilata matto n. 10 cm leikkausvaralla. Leikkaamme matot +- 1 % toleranssilla.  

Miten hoidan mattoani parhaiten? Mattovalikoimamme on hyvälaatuinen ja helppohoitoinen. Matoilla on tapana kerätä ilman pölyhiukkasia, ja imuroimalla vähintään kerran viikossa pöly poistuu parhaiten. Lue lisätietoja hoito-ohjeestamme. 

Miten toimin, jos matossa on painojälki/raita? Jälki voi ilmestyä mattoon sellaisten huonekalujen aiheuttamana, jotka ovat olleet paikallaan pitkään, tai jos maton päällä on ollut painoa kuljetuksessa jne.  Tällaiset jäljet katoavat itsestään ajan myötä. Katoamista voi halutessaan nopeuttaa hieromalla mattoa varovaisesti, seuraa tätä varten ohjeitamme.

Kellari Matto tekee kellaristasi nopeasti ja yksinkertaisesti lämpimän ja kotoisan.  Hankithan maton, jossa ilma pääsee kiertämään, eikä kumipohjaista, joka sitoo kosteutta alleen. 

Ulkotilat/aurinko Mattoja voi toki sijoittaa ulkotiloihinkin! Ulkotilamattomme kestävät sekä auringonvaloa että sadetta, ja ne voi sijoittaa joko terassille tai patiolla. Voit esimerkiksi valita Garden-ruohomaton kolmessa eri laadussa. Jos haluaa perinteisemmän maton, kannattaa tutustua kudottuun Nature-mattoon, joka on valonkestävä ja joka ohjaa veden pois kastuessaan. Löydät ulkotilamatot hakutoimintomme avulla.  

Portaat Uudista portaasi niin, että niistä tulee hiljaiset ja pehmeät, ja vieläpä kauniimmat. Monet matot sopivat mainiosti portaille, mutta tarkastathan aina symboleista suositellut käyttötarkoitukset. Suosittelemme liimaamaan portaiden matot kokonaan paikalleen.

Voiko mattoa sijoittaa lattialämmityksen päälle? Matto saa lattian tuntumaan lämpimältä ja mukavalta. Moni matto käy myös lattialämmityksen päälle, tarkasta, sopiiko valitsemasi yhteen lattialämmityksen kanssa.

   Tål golvvärme